Αποχωρεί ο αρχιμηχανικός της ομάδας F1 της Mercedes, Άντι Κάουελ

Gazzetta team
Αποχωρεί ο αρχιμηχανικός της ομάδας F1 της Mercedes, Άντι Κάουελ
Πλήγμα για τη Mercedes, καθώς αποχωρεί από αυτήν ο Αντι Κάουελ που θεωρείται ο ιθύνων νους πίσω από τους πανίσχυρους υβριδικούς κινητήρες με τους οποίους κυριαρχεί η γερμανική ομάδα τα τελευταία χρόνια στη Formula 1.

Εκπληξη πρώτου μεγέθους από το στρατόπεδο της Mercedes, αφού ο αρχιμηχανικός της ομάδας, Αντι Κάουελ, θα αποχωρήσει από αυτήν στα τέλη της εφετινής χρονιάς. Μάλιστα ο Κάουελ ενημέρωσε για την απόφασή του ήδη τον Ιανουάριο τον διευθυντή του γερμανικού team στη Formula 1, Τότο Βολφ.

Ο Κάουελ ήταν υπεύθυνος για τους πανίσχυρους υβριδικούς κινητήρες των περίπου 1.000 ίππων, χάρη στους οποίους κυριαρχεί η Mercedes από το 2014 και μετά στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Formula 1. Το πόσο σημαντικός είναι για τη Mercedes ο Κάουελ αποτυπώνεται και στο γεγονός, ότι τον ρόλο του θα αναλάβουν μετά την αποχώρησή του τέσσερις μηχανικοί. Επικεφαλής αυτής της ομάδας έχει οριστεί ο Χάιγουελ Τόμας, ο οποίος θα έχει υπό την εποπτεία του τους Άνταμ Άλσοπ, Ρίτσαρντ Στίβενς και Ρόλαντ Μπάλχαουζ. Ο Κάουελ θα συμμετέχει σε αυτό το γκρουπ κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου πριν την αποχώρησή του.

Αναζητά νέες προκλήσεις

Ο αρχιμηχανικός της Mercedes ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα της Mercedes με την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από 16 ευχάριστα χρόνια στο ΗΡΡ (όπως ονομάζεται το τμήμα κινητήρων υψηλών επιδόσεων της γερμανικής ομάδας) αποφάσισα, ότι έφτασε τώρα η κατάλληλη στιγμή, να αφήσω τη θέση μου και να ψάξω μία νέα πρόκληση στον κλάδο της μηχανολογίας. Εκτιμώ πολύ τη δυνατότητα να εργαστώ από κοινού με τον Τότο Βολφ για τη μελλοντική ηγετική δομή της επιχείρησης και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάιγουελ και στην ομάδα, ότι θα ανεβάσουν ψηλά την επιχείρηση».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Τότο Βολφ, που ανέφερε ότι «η διαχείριση της ομάδας του ΗΡΡ από τον Άντι ήταν ένας από τους κομβικούς παράγοντες για τις επιτυχίες μας στα παγκόσμια πρωταθλήματα των προηγουμένων χρόνων. Εχει συμβάλλει εξαιρετικά στην ιστορία μας στα μηχανοκίνητα αθλήματα και έχω εκτιμήσει και απολαύσει πολύ τη συνεργασία μας από το 2013».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!