Kράμα Μίκαελ Σουμάχερ και Κίμι Ράικονεν ο Λεκλέρ;

Gazzetta team
Kράμα Μίκαελ Σουμάχερ και Κίμι Ράικονεν ο Λεκλέρ;
Ο Λεκλέρ πραγματοποίησε το 2018 την παρθενική του χρονιά στη Formula 1 με την ομάδα της Sauber και ο διευθυντής της, Μπέατ Τσέντερ, βλέπει στον Μονεγάσκο τα χαρακτηριστικά ενός μελλοντικού παγκόσμιου πρωταθλητή!

Ο διευθυντής της ομάδας της Alfa Romeo έχει συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Formula 1 με πολλούς σπουδαίους οδηγούς, μεταξύ των οποίων και οι Μίκαελ Σουμάχερ και Κίμι Ράικονεν. Κανένας όμως από αυτούς δεν ήταν όπως ο Σαρλ Λεκλέρ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τσέντερ σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Motorsprort-Total.com.

«Τέτοιον οδηγό σαν τον Σαρλ δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε», δήλωσε ο Τσέντερ που συνεργάστηκε το 2018 με τον ρούκι Λεκλέρ στην ομάδα της Sauber. Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ομάδας, η Sauber είχε και στο παρελθόν νέους οδηγούς «ήταν όμως η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, που είχαμε έναν πρωτάρη πολύ ξεχωριστό οδηγό με μία πολύ ιδιαίτερη νοοτροπία. Ήταν μία πολύ καλή σεζόν και μία πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν».

Νοοτροπία Μίκαελ Σουμάχερ

Μάλιστα ο Τσέντερ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και υποστήριξε τα εξής: «Ελεγα πάντα, ότι ο Λεκλέρ είναι από άποψη ταχύτητας ο Κίμι Ράικονεν και από άποψη εργασιακής νοοτροπίας πιθανόν ο Μίκαελ Σουμάχερ. Αν του δώσεις ένα καλό αυτοκίνητο, θα αναδειχθεί αναμφίβολα παγκόσμιος πρωταθλητής».

Eρικσον και Λεκλέρ από την κοινή θητεία τους στην Alfa Romeo.

Ανάλογες εντυπώσεις έχει και ο Μάρκους Έρικσον που ήταν teammate του Μονεγάσκου το 2018. Ο Σουηδός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κατάλαβα αμέσως ότι αυτός ο τύπος είναι ιδιαίτερος και ότι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο. Όταν πήγε στη Ferrari και αντιμετώπισε τον Φέτελ, γνώριζα ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικός». Όπως είναι γνωστό, ο Σαρλ Λεκλέρ μεταπήδησε το 2019 από τη Sauber – Alfa Romeo στη Ferrari και κατάφερε να κατανικήσει με την πρώτη τον Φέτελ. Ο 22χρονος πιλότος πέτυχε πέρυσι δύο νίκες και τερμάτισε τέταρτος της γενικής βαθμολογίας αφήνοντας μία θέση πιο πίσω τον Γερμανό τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Ο Ερικσον παραδέχθηκε ωστόσο, ότι ούτε ο ίδιος περίμενε ότι θα τα πάει ο Λεκλέρ τόσο καλά στην πρώτη του χρονιά στη Scuderia, θεωρεί όμως ότι ωφελήθηκε και αυτός από τις καλές επιδόσεις του Μονεγάσκου με την κόκκινη ομάδα. «Με βοήθησε να δείξω, τι επιπέδου οδηγός είμαι» ανέφερε ο Σουηδός, καθώς οι τρομερές εμφανίσεις του Λεκλέρ με τη Ferrari έθεσαν νέα δεδομένα για την ενδοοικογενειακή μονομαχία τους στην ίδια ομάδα το 2018. Ο Λεκλέρ είχε βγει τότε καθαρά νικητής με 39 – 9 βαθμούς απέναντι στον Ερικσον, αν και ήταν η πρώτη χρονιά του στη Formula 1, ενώ για τον Σουηδό ήταν ήδη η πέμπτη και τελευταία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!