Σάινθ: «Δεν υπέγραψα στη Ferrari για να είμαι δεύτερος οδηγός»

Σάινθ: «Δεν υπέγραψα στη Ferrari για να είμαι δεύτερος οδηγός»
Ο Κάρλος Σάινθ δηλώνει ότι η συμφωνία που είχε με τη Scuderia δεν ήταν να πάρει ένα ρόλο «υποστήριξης» του Σαρλ Λεκλέρ αλλά να είναι ένας... κανονικός οδηγός.

Τη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Ferrari θα την πάρει ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ από το 2021. Ο οδηγός που σήμερα βρίσκεται στη McLaren, επικράτησε ανάμεσα στα άλλα ονόματα που «έπαιζαν» για τη μεγάλη μεταγραφή και όλοι έσπευσαν να σχολιάσουν ότι θα λειτουργήσει σαν ένας πιλότος που δεν θα είναι σε «ευθύ» ανταγωνισμό με τον Σαρλ Λεκλέρ, αλλά θα παίρνει καλές θέσεις τερματισμού βοηθώντας την ομάδα στη συλλογή βαθμών για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο Κάρλος Σάινθ ωστόσο ξεκαθαρίζει πως ο ρόλος του δεν είναι να παίξει τον «δεύτερο οδηγό» της Scuderia.

«Αν υπάρξει μπερδεμένη κατάσταση, θα πάρω τη σωστή απόφαση»

«Δεν υπέγραψα τίποτα που να λέει ότι θα είμαι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας. Στο συμβόλαιό μου, λέει, μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα είναι πάνω από τον οδηγό, όμως δεν αναφέρεται πουθενά ότι είμαι στη δεύτερη θέση ή ότι υποστηρίζω κάποιον άλλο οδηγό. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα τα δώσω όλα για τη Ferrari, όλα όσα χρειάζονται και θα προσπαθώ για τη νίκη. Δεν με απασχολεί το χρώμα του αυτοκινήτου. Αντιμετωπίζω όλους τους οδηγούς ίσα, είμαστε όλοι αντίπαλοι και τα δίνουμε όλα. Αν υπάρξει μια μπερδεμένη κατάσταση, θα πάρω τη σωστή απόφαση, μην ανησυχείτε».

Στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον του στη McLaren, αφού ακόμη τρέχει για τη βρετανική ομάδα. «Είμαι ο πρώτος που θέλει να δει τη McLaren στο βάθρο όσο το δυνατόν πιο νωρίς και για αυτό τους είπα να με κρατούν ενήμερο σε οτιδήποτε γίνεται. Μπορώ να τους βοηθήσω, όπως το έκανα και πέρυσι. Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι τελειώνουμε τη συνεργασία μας με έναν πάρα πολύ καλό τρόπο, πιστεύω και οι δύο θα είμαστε ωφελημένοι αν τα πούμε όλα μεταξύ μας και εξελίξουμε μαζί το αυτοκίνητο με το οποίο θα τρέξουμε φέτος. Θεωρώ ότι δεν θα μου κρύψουν κάτι και ότι η σχέση μας θα παραμείνει διαφανής» είπε ο Κάρλος Σάινθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!