Formula 1: Θα γίνει κανονικά ο αγώνας στο Σίλβερστοουν

Formula 1: Θα γίνει κανονικά ο αγώνας στο Σίλβερστοουν
Δύο αγώνες της Formula 1 θα φιλοξενήσει η πίστα του Σίλβερστοουν στην Αγγλία, όπως ανακοινώθηκε επίσημα ύστερα από απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης.

Ένας από τους πιο ιστορικούς αγώνες της Formula 1 θα πραγματοποιηθεί κανονικά το καλοκαίρι, μετά από πολλή σκέψη και μήνες αναμονής για την τελική απόφαση. Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι στο Σίλβερστοουν για το καλοκαίρι και μάλιστα, θα γίνει και διπλός αγώνας. Ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το μεγάλο εμπόδιο ήταν η καραντίνα των 14 ημερών που υποβάλλονται όλοι όσοι μπαίνουν στη χώρα. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε το πρόγραμμα της Formula 1 θα πήγαινε πολύ πίσω και δεν θα μπορούσε να γίνει αγώνας στην Αγγλία με αυτές τις συνθήκες. Τελικά, έγιναν κάποιες εξαιρέσεις και μια σειρά από κορυφαία σπορ (μεταξύ των οποίων και η F1) θα μπορούν να μπουν στη χώρα χωρίς να πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

Σε αναμονή για το επίσημο πρόγραμμα

Εξετάζεται, πάντως, το ενδεχόμενο να τους απαγορεύεται η επίσκεψη σε διάφορα σημεία και περιοχές, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο στον ελάχιστο δυνατό. Έτσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι της Formula 1 και των ομάδων θα υποβληθούν σε τεστ για να είναι διασφαλισμένοι και να μην κινδυνεύει και κανένας από το «εσωτερικό» του σπορ. Να υπενθυμίσουμε ότι και ο αγώνας της Αυστρίας θα πραγματοποιθεί κανονικά. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα και το νέο πρόγραμμα της Formula 1, το οποίο ήδη το έχουμε διαβάσει όμως δεν έχει έρθει η τελική «σφραγίδα» από τους υπεύθυνους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!