Θα σπάσει το Γκραν Πρι Αυστρίας το ρεκόρ τηλεθέασης της Formula 1;

Gazzetta team
Θα σπάσει το Γκραν Πρι Αυστρίας το ρεκόρ τηλεθέασης της Formula 1;
Ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1, Ντέιμον Χιλ, πιστεύει ότι ο πρώτος αγώνας της εφετινής σεζόν στην Αυστρία πρόκειται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης λόγω της τεράστιας δίψας των φίλων του αθλήματος για δράση!

Η Formula 1 θα βγει όρθια από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό υποστηρίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1996 της Formula 1, Ντέιμον Χιλ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘’Evening Standard’’ εκτιμώντας ότι η επιστροφή στους αγώνες θα προκαλέσει ένα εκρηκτικό ενδιαφέρον για το άθλημα. «Ο κόσμος περιμένει απελπισμένα, να συμβεί κάτι», αναφέρει ο Χιλ και συμπληρώνει ότι τον εναρκτήριο αγώνα στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας «μπορεί να τον παρακολουθήσει ο μεγαλύτερος αριθμός τηλεθεατών στην ιστορία της Formula 1».

Όχι στους πειραματισμούς

Πάντως, ο Βρετανός σύστησε στους υπεύθυνους του αθλήματος να αποφύγουν τους υπερβολικούς πειραματισμούς στον τρόπο διεξαγωγής των δοκιμαστικών και του αγώνα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι κάπως σαν το αγαπημένο σου εστιατόριο. Υπολογίζεις απλά, ότι θα βρίσκεις στον κατάλογο πάντα τα ίδια πράγματα». Όπως τονίζει ο Χιλ, «η Formula 1 υπάρχει εδώ και 70 χρόνια. Αυτό είναι υπέροχο. Και η μεγαλύτερη αξία κρύβεται στην ιστορία της».

Δώδεκα αγώνες εφέτος

Σύμφωνα με τον Ντέιμον Χιλ, μία κουτσουρεμένη σεζόν δεν μπορεί να είναι ισάξια με μία πλήρη, «επειδή υπάρχουν φυσικά διακυμάνσεις στην απόδοση των οδηγών και των ομάδων. Άρα η πραγματική δοκιμασία και πρόκληση είναι να διατηρείς τη φόρμα σου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

O Nτέιμον Χιλ σε παλαιότερη φωτογραφία του με τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Η διοίκηση της Formula 1 φιλοδοξεί να γίνουν εφέτος 15 έως 18 Γκραν Πρι, όμως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής δεν πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθούν όντως τόσα. «Υπολογίζω ρεαλιστικά με έως οκτώ αγώνες στην Ευρώπη και ίσως με άλλους τέσσερις εκτός. Αυτό θα σήμαινε σύνολο δώδεκα αγώνες και θα ήταν ήδη ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα. Ωστόσο εκπλήσσομαι συνέχεια, με το τι μπορεί να καταφέρει η Formula 1 ενάντια σε κάθε πρόβλεψη».

Κινούμενη άμμος το πρόγραμμα

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το αναθεωρημένο αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1 για το 2020. Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι ότι το εφετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία, θα ακολουθήσει μία εβδομάδα αργότερα στην ίδια πίστα το δεύτερο Γκραν Πρι και από εκεί και μετά δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο. Είναι ενδεικτικό όλης αυτής της ασάφειας, ότι μετά την Αυστρία είχαν προγραμματιστεί δύο Γκραν Πρι στο Σίλβερστον όμως τα μέτρα καραντίνας που επέβαλε η Μεγάλη Βρετανία για την είσοδο στη χώρα κάνουν εξαιρετικά αμφίβολους τους συγκεκριμένους αγώνες. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα αναπληρωθούν από το Χόκενχαϊμρινγκ της Γερμανίας, που δεν περιλαμβανόταν στο αρχικό πρόγραμμα της χρονιάς και από το Ουγγαρόρινγκ με μετάθεση της ημερομηνίας του Ουγγρικού Γκραν Πρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!