Ferrari: «Ήταν το καλύτερο για εμάς και τον Σεμπάστιαν»

Ferrari: «Ήταν το καλύτερο για εμάς και τον Σεμπάστιαν»
Ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari στη Formula 1, θεωρεί ότι η απόφαση ήταν η καλύτερη για την ομάδα αλλά και για τον Φέτελ, ενώ λέει ότι πιστεύει πως θα συνεχίσει την καριέρα του στο σπορ.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Από το 2015, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν μέρος της οικογένειας της Ferrari. Οδηγούσε το ένα της μονοθέσιο στη Formula 1 και θα συνεχίσει να το κάνει για τη σεζόν του 2020, ύστερα όμως, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Η Ferrari έχει ήδη κλείσει τον Σάινθ, ενώ ο Φέτελ για την ώρα, δεν έχει ανακοινώσει το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Ο Ματία Μπινότο ωστόσο, δεν συμφωνεί με τις θεωρίες που λένε ότι ο Φέτελ θα αποχωρήσει από τη Formula 1 και δεν θα συνεχίσει κάπου. Λέει χαρακτηριστικά, ότι έχει πολύ μεγάλο πάθος για το σπορ και δεν θα αποχωρήσει.

«Υπάρχει κατανόηση για τους λόγους που μας έφτασαν εδώ»

«Νομίζω ότι ήταν το σωστό και για εμάς, αλλά και για εκείνον. Μόνο ο Σεμπάστιαν γνωρίζει το τι θα κάνει στο μέλλον του. Είναι ένας εξαιρετικός οδηγός και θα πάρει τη σωστή απόφαση. Πέρασε έξι χρόνια στη Ferrari και η ομάδα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση μαζί του η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται ακόμη και όταν χωρίσουν οι δρόμοι μας. Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και από τις δύο πλευρές για τους λόγους που φτάσαμε σε αυτή την απόφαση.

Όσο για το μέλλον του, θεωρώ ότι έχει τρομερό πάθος για αυτό το σπορ. Θα θέλει να συνεχίσει, αν και θα έχει μερικά πράγματα να σκεφτεί. Περιμένω ότι φέτος θα τα πάει πολύ καλά στη σεζόν όταν ξεκινήσει, επειδή είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και τον έχουμε ακόμη σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Θα πρέπει να δώσουμε στους οδηγούς μας το ιδανικό αυτοκίνητο για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» ήταν τα λόγια του Ματία Μπινότο, του «αφεντικού» της ομάδας της Ferrari στη Formula 1. Υπενθυμίζουμε ότι ο Φέτελ αν και είχε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών στο βιογραφικό του, δεν κατάφερε να κατακτήσει ακόμη ένα με τη Scuderia. Από το 2015, έχει καταφέρει να κερδίσει σε 14 Γκραν Πρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!