Μπινότο: «Πολύ νωρίς για τον Τζιοβινάτσι στη Ferrari»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπινότο: «Πολύ νωρίς για τον Τζιοβινάτσι στη Ferrari»
Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, λέει ότι η κίνηση να αντικαταστήσουν τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι στην ομάδα, δεν θα ήταν η σωστή.

Μετά την επιβεβαίωση ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα φύγει από τη Ferrari στο τέλος της φετινής σεζόν, υπήρξε ένας... μαραθώνιος σεναρίων για το ποιος θα πάρει τη θέση του. Μέσα στα ονόματα που ακούστηκαν, ήταν και του Αντόνιο Τζιοβινάτσι, που αυτή τη στιγμή είναι στην οικογένεια της Ferrari και τρέχει για την Alfa Romeo. Τελικά, την πολυπόθητη θέση την πήρε ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, με ένα συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Ο Ματία Μπινότο, εξήγησε γιατί δεν πήρε την απόφαση να ανεβάσει τον Τζιοβινάτσι στη Ferrari.

«Υπολογίζουμε στην εξέλιξή του»

«Ο Αντόνιο είναι ένα αγόρι που σέβομαι πολύ. Πέρυσι έκανε την πρώτη του χρονιά στη Formula 1, το να ανέβει στη Ferrari ένα χρόνο μετά απαιτεί πολύ μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να συνεχίσει την καλή δουλειά, υπολογίζουμε στην εξέλιξή του και θα τον βοηθήσουμε. Αποτελεί μέρος των σχεδίων μας αλλά για την ώρα, χρειάζεται περισσότερη εμπειρία στη Formula 1».

Προφανώς, ο Σαρλ Λεκλέρ είχε ταχύτερη εξέλιξη από τον Τζιοβινάτσι και κατάφερε να πάρει τη θέση του Κίμι Ράικονεν στη Ferrari. Αυτή τη στιγμή ο Τζιοβινάτσι τρέχει στην Alfa Romeo μαζί με τον Κίμι και το συμβόλαιό του θα λήξει στο τέλος του 2020. Την περσινή χρονιά κατάφερε να τερματίσει 17ος στο πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1, μαζεύοντας 14 βαθμούς μέσα σε 21 αγώνες. Το καλύτερο αποτέλεσμα που έφερε στην Alfa Romeo ήταν η πέμπτη θέση του στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!