Το 2022 οι νέοι κανονισμοί της Formula 1

Πέτρος Σηφαλάκης
Το 2022 οι νέοι κανονισμοί της Formula 1
Χωρίς να υπάρχει πιθανότητα για καμία επιπλέον αναβολή, η Formula 1 δήλωσε ότι τη σεζόν του 2022, θα ισχύουν οι νέοι κανονισμοί που ήταν να τεθούν σε εφαρμογή από την επόμενη χρονιά.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το 2020 θα ήταν μια χρονιά-σταθμός για τη Formula 1, καθώς θα ήταν και η τελευταία με τους σημερινούς κανονισμούς. Το 2021, θα άλλαζαν πολλά πράγματα στα μονοθέσια που θα βλέπαμε να τρέχουν και το σπορ θα αναβαθμιζόταν σημαντικά. Ωστόσο, το 2020 έμεινε στην ιστορία για άλλους λόγους. Ο κορονοϊός και το πρωτάθλημα που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, έδωσαν αναγκαστική παράταση στην έλευση των νέων κανονισμών για τη διευκόλυνση των ομάδων. Σύμφωνα με τον Ρος Μπράουν πάντως, ο οποίος είναι και ο διευθύνων σύμβουλος των μηχανοκίνητων αθλημάτων της Formula 1, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη αναβολή.

«Με τα σημερινά μονοθέσια όσο πληρώνεις τόσο πιο γρήγορα γίνονται»

«Θα είναι σίγουρα το 2022. Μερικές ομάδες προσπαθούν ώστε να δώσουν αναβολή για ακόμη έναν χρόνο. Νομίζω ότι υπάρχει μια δικαιολογημένη ανάγκη να μεταφέρουμε αυτή την αλλαγή αυτοκινήτων στη Formula 1 για ένα έτος επειδή βρισκόμαστε στη μέση μιας φοβερής κρίσης. Οι νέοι κανονισμοί θα κάνουν το άθλημα πιο βιώσιμο οικονομικά σε ο,τι αφορά την πολυπλοκότητα και τα χρήματα που ξοδεύονται. Με τα αυτοκίνητα που έχουμε σήμερα, είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα που όσο περισσότερα χρήματα χαλάς, τόσο γρηγορότερα πάνε.

Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες, όπου τα χρήματα δεν θα είναι το μόνο κριτήριο για το πόσο ανταγωνιστικός θα είσαι. Ακόμη θα θέλουμε τις καλές ομάδες να κερδίζουν. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της F1. Είναι ένα άθλημα που ο καλύτερος κερδίζει. Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια πιο ρεαλιστική μορφή αγώνων στο μέλλον με αυτούς τους νέους κανονισμούς και τα νέα αυτοκίνητα. Θα καθυστερήσουμε ένα χρόνο αλλά σίγουρα το 2022 θα είναι εδώ» ήταν τα λόγια του Ρος Μπράουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!