Τελικά μπορεί να έχουμε Γερμανικό Γκραν Πρι εφέτος στη Formula 1

Gazzetta team
Τελικά μπορεί να έχουμε Γερμανικό Γκραν Πρι εφέτος στη Formula 1
Η Formula 1 βρίσκεται σε επαφές με τη γερμανική πίστα του Χόκενχαϊμ προκειμένου να συμπληρώσει το αναδιαμορφωμένο καλεντάρι της, ενώ το ενδιαφέρον της έχει κοινοποιήσει και η Ίμολα όπου το τελευταίο Γκραν Πρι είχε γίνει πριν 14 χρόνια.

Στο εφετινό πρόγραμμα της Formula 1 δεν προβλεπόταν αρχικά Γκραν Πρι στη Γερμανία, ωστόσο αυτό ενδέχεται να ανατραπεί. Η γερμανική εφημερίδα ‘’FAZ’’ δημοσίευσε, ότι η Formula 1 έθεσε το ερώτημα στους υπεύθυνους της γερμανικής πίστας του Χόκενχαϊμ πόσο χρόνο χρειάζεται να έχουν στη διάθεσή τους ώστε να προλάβουν να διοργανώσουν εκεί ένα Γκραν Πρι.

Εκπρόσωπος της διοίκησης της πίστας επιβεβαίωσε, ότι υπάρχει τακτική επαφή με τη Formula 1 και ότι όντως θίχτηκε το συγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης τόνισε ότι οι υπεύθυνοι του Χόκενχαϊμρινγκ βλέπουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε περίπτωση που ψάχνει η Formula 1 για εναλλακτικές λύσεις με άλλες πίστες που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα διοργάνωσης ενός αγώνα.

Eναλλακτικά αντί διπλών Γκραν Πρι

Η ιδέα της επαναφοράς παλαιότερων πιστών από τη ναφθαλίνη αποκτά νέο ενδιαφέρον στη διαμόρφωση ενός αναθεωρημένου αγωνιστικού ημερολογίου για το 2020, που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 Γκραν Πρι ώστε να μη χάσουν οι ομάδες ένα μεγάλο μέρος των υψηλότατων τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τέτοιες πίστες, όπως το Χόκενχαϊμρινγκ, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εναλλακτική λύση απέναντι στο σενάριο της πραγματοποίησης διπλών αγώνων στα ίδια αυτοκινητοδρόμια. Επίσης θα διασφάλιζαν περισσότερο την επίτευξη του στόχου των 15 αγώνων, καθώς η κατάσταση είναι απολύτως ρευστή λόγω της επιδημίας του κορανοϊού και έτσι μπορεί να έχουμε στην πορεία νέες ακυρώσεις ακόμη και στο αναθεωρημένο πρόγραμμα.

Στην Ίμολα γινόταν το Γκραν Πρι Σαν Μαρίνο.

Ακριβώς αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί και η πρόταση της Ίμολα, να αναλάβει μετά από παροπλισμό 14 ετών τη διεξαγωγή ενός Γκραν Πρι της Formula 1. Οι άνθρωποι της ιταλικής πίστας ζήτησαν να διοργανώσουν τον Σεπτέμβριο έναν τέτοιο αγώνα στη θέση του αναβληθέντος Γκραν Πρι της Κίνας, που προβλεπόταν να γίνει κανονικά στις 19 Απριλίου.

Με βάση πάντως τα νεότερα δεδομένα και την ακύρωση του Γκραν Πρι Γαλλίας στο Λε Καστελέ, θα εκκινήσει η εφετινή σεζόν με δύο αγώνες στις 5 και στις 12 Ιουλίου στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Ιδανικά θα συνεχιστεί, πιθανότατα με δύο Γκραν Πρι όπως στο Σπίλμπεργκ, στις 19 Ιουλίου στο Σίλβερστον της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο ο αγώνας στην Αγγλία κρέμεται από μια κλωστή, αν και οι διοργανωτές του μόλις ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!