Φέτελ: «Aντάξιος των προηγουμένων ο πρωταθλητής του 2020»

Πέτρος Σηφαλάκης
Φέτελ: «Aντάξιος των προηγουμένων ο πρωταθλητής του 2020»
Αν και φέτος οι αγώνες θα είναι πολύ λιγότεροι, ο Σεμπάστιαν Φέτελ λέει ότι ο πρωταθλητής αυτής της χρονιάς δεν θα πρέπει να θεωρείται «λιγότερο πρωταθλητής» από τους υπόλοιπους.

Ο κορονοϊός θα καθυστερήσει για μήνες τη Formula 1 και η λύση του «ψαλιδιού» για μερικούς αγώνες, θα είναι αναπόφευκτη. Υπολογίζεται ότι θα γίνουν περίπου δέκα αγώνες σε όλη τη χρονιά, που σίγουρα είναι καλύτερο από το να προσπεράσουν τη σεζόν εντελώς, πρόταση που έπεσε στο τραπέζι. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, υποστηρίζει ότι ο πρωταθλητής του 2020 δεν θα αλλάζει σε τίποτα συγκριτικά με τους υπόλοιπους πρωταθλητές, επειδή χρειάστηκε να επιτύχει σε πολύ λιγότερα Γκραν Πρι.

«Παραμένει μια σεζόν, είτε με 10, είτε με 25 αγώνες»

«Δεν ξέρω πως θα είναι μια σεζόν με μόνο δέκα αγώνες, δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοια κατάσταση. Πιο παλιά είχαμε λιγότερους αγώνες, τώρα περισσότερους. Δεν νομίζω όμως ότι θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Μια σεζόν, είναι μια σεζόν, ανεξάρτητα αν θα έχουμε 10, 15, 20 ή 25 αγώνες. Πρέπει να είσαι εκείνος που θα τα πάει καλύτερα. Με λιγότερους αγώνες, ο κάθε αγώνας είναι πιο σημαντικός, δεν έχεις πολλά περιθώρια λάθους.

Το πρωτάθλημα, θα παραμείνει πρωτάθλημα. Ακόμη είναι ένας μακρύς δρόμος, κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο έχει μακρύ δρόμο. Οι αγώνες θα συνεχίσουν να είναι μια σειρά πραγμάτων που θα πρέπει να μπουν σωστά. Νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι να περιμένει από τη σεζόν. Πιθανότατα να αποτελέσει μέρος της επόμενης χρονιάς. Δεν ξέρω. Πολλές είναι οι ιδέες, πολλές οι επιλογές, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε» είπε ο πιλότος της Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!