Μπριατόρε: «Η Ferrari δεν πήγαινε πουθενά με τον Ράικονεν»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπριατόρε: «Η Ferrari δεν πήγαινε πουθενά με τον Ράικονεν»
Ο Φλάβιο Μπριατόρε πιστεύει ότι η σωστή κίνηση για τη Ferrari θα ήταν να προσλάβει τον Λεκλέρ δύο χρόνια πριν και όχι να τον στείλει στην Alfa Romeo, κρατώντας τον Κίμι στην ομάδα της.

Με... σκληρά λόγια για τον Κίμι Ράικονεν μίλησε ο Φλάβιο Μπριατόρε. Ο εβδομηντάχρονος Ιταλός θεωρεί ότι δεν είχε κάτι να προσφέρει στη Ferrari και ότι θα έπρεπε να είχαν πάρει τον Λεκλέρ δύο χρόνια νωρίτερα. Η κίνηση της Ferrari ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ράικονεν και να αφήσει τον Λεκλέρ να κάνει το ντεμπούτο του με την Alfa Romeo - Sauber τότε, που έχει ένα νόημα αφού δεν «φόρτωσε» τον Λεκλέρ με το βάρος ενός τεράστιου ονόματος, από την πρώτη του σεζόν, άσχετα που από ότι αποδείχτηκε, θα μπορούσε να το διαχειριστεί.

«Ο Λεκλέρ είναι νέος. Έχει... μεγάλες μπάλες και αν ήμουν η Ferrari, θα τον έπαιρνα στην ομάδα μου δύο χρόνια πριν, αντικαθιστώντας τον Ράικονεν. Με τον Ράικονεν, δεν πας πουθενά. Δεν θα κέρδιζες τίποτα ποτέ με αυτόν. Θα έπαιρνα το ρίσκο και θα έβαζα τον Λεκλέρ στο αυτοκίνητο. Ο Λεκλέρ είναι πραγματικά ένας δυνατός τύπος» είπε ο Φλάβιο Μπριατόρε στις δηλώσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σαρλ Λεκλέρ πέρασε και «σάρωσε» από τη Formula Renault, τη Formula 3 και το GP3, ενώ το ίδιο συνέβη και στη Formula 2 το 2017. Το ντεμπούτο του στη Formula 1 το έκανε το 2018 με την Alfa Romeo - Sauber, όπου έκατσε μόλις ένα χρόνο και στη συνέχεια, πήρε «προαγωγή» στη Ferrari, διανύοντας μια χρονιά που του χάρισε ένα πενταετές συμβόλαιο. Τελικά, ο Κίμι Ράικονεν συνέχισε στην Alfa Romeo και δεν παραιτήθηκε, ενώ θα τρέξει και στο φετινό πρωτάθλημα, όταν με το καλό ξεκινήσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!