Mπριατόρε: «Ο Σουμάχερ είχε μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τον Χάμιλτον»

Gazzetta team
Mπριατόρε: «Ο Σουμάχερ είχε μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τον Χάμιλτον»
Ο Φλάβιο Μπριατόρε θεωρεί ότι ο Χάμιλτον έχει σαφώς ευκολότερο έργο από τον Σουμάχερ λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, ενώ υποστηρίζει ότι άργησε να αντικαταστήσει η Ferrari τον Ράικονεν με τον Λεκλέρ.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε είναι γνωστός για τις διοικητικές ικανότητές του σε ομάδες της Formula 1, αλλά και για τα αιχμηρά του σχόλια. Ο Ιταλός το επιβεβαίωσε αυτό για πολλοστή φορά σε μία συνέντευξή του, όπου προχωρά και σε μία σύγκριση μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον και του Μίκαελ Σουμάχερ. Σύμφωνα με τον ‘’σούπερ Φλάβιο’’, «ο Μίκαελ ήταν υποχρεωμένος να νικήσει απέναντι σε σπουδαίους οδηγούς, όπως ο Άιρτον Σένα. Όταν είχε ξεκινήσει ο Μίκαελ, ήταν ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος. Μιλάμε για άτομα, όπως ο Νάιτζελ Μάνσελ. Σήμερα υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός. Εχουμε ίσως δύο, τρεις οδηγούς. Κανένας δεν ασκεί πραγματικά πίεση στον Χάμιλτον». Για τον Ιταλό πλέιμποϊ αυτό είναι σημαντικό, καθώς κάτω από πίεση μπορεί να κάνουν λάθη ακόμη και οι σπουδαιότεροι οδηγοί.

O Mίκαελ Σουμάχερ στο βάθρο με τους Αλέν Προστ και Άιρτον Σένα.

Ο πρώην διευθυντής ομάδων της Formula 1 υποστήριξε επίσης, ότι ο Λεκλέρ έπρεπε να έχει πάει νωρίτερα στη Scuderia, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ήμουν στη Ferrari, θα είχα αντικαταστήσει ήδη πριν δύο χρόνια τον Ράικονεν με τον Λεκλέρ». Ο Μπριατόρε εξήγησε την άποψή του αναφέροντας ότι «με τον Ράικονεν δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα». Αντίθετα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Λεκλέρ είναι «ένας πολύ, πολύ δυνατός τύπος».

Μπριατόρε αντί Μπινότο στη Ferrari

Το όνομα του Μπριατόρε είχε επαναφέρει πρόσφατα στην επικαιρότητα ο Μπέρνι Εκλεστον. Ο σχεδόν ενενηντάχρονος πλέον Βρετανός πρότεινε σε συνέντευξή του στη ‘’Daily Mail’’ τον Ιταλό ως ιδανική λύση για αντικαταστάτη του Ματία Μπινότο, τον οποίο «θάβει» υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει τις απαιτούμενες ηγετικές ικανότητες καθώς «είναι ένας μηχανικός». Σύμφωνα με τον Εκλεστον, «στη Ferrari χρειάζονται κάποιον που θα κάνει στους ανθρώπους της κατανοητό, πως όταν λέει κάτι, πρέπει και να γίνεται. Όχι ίσως. Χωρίς συζήτηση».

O Eκλεστον χαιρετά τον Ματία Μπινότο.

Για τον Έκλεστον η ιδανική λύση θα ήταν η εξής: «Θα έφερνα τον Φλάβιο Μπριατόρε να διευθύνει τη Ferrari. Ο Φλάβιο θα έκανε αυτό που έκανε ανέκαθεν με τη Benetton και τη Renault: Θα έκλεβε τους καλύτερους ανθρώπους από τις άλλες ομάδες. Το πρόβλημα είναι μόνο, ότι ο Φλάβιο θα είχε κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν στο τέλος, ότι η Ferrari του ανήκει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!