Νίκο Xoύλκενμπεργκ: «Μην ξεγράφετε τον Φέτελ»

Gazzetta team
Νίκο Xoύλκενμπεργκ: «Μην ξεγράφετε τον Φέτελ»
Η Scuderia δεν πρόκειται να χρίσει εφέτος κάποιον από τους δύο οδηγούς της ως Νούμερο 1, όμως ο Χούλκενμπεργκ τόνισε ότι κανένας δεν πρέπει να υποτιμά και να ξεγράφει τον Φέτελ.

Το 2019 ζήσαμε μεγάλες μάχες ανάμεσα στον Σεμπάστιαν Φέτελ και στον Σαρλ Λεκλέρ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στα τέλη της χρονιάς με την επικράτηση του νεαρού Μονεγάσκου απέναντι στον Γερμανό. Εφέτος αναμένεται κορύφωση αυτής της ενδοοικογενειακής πάλης μεταξύ των δύο οδηγών της Scuderia, αν και ο Ματία Μπινότο προσπαθεί να προβάλλει –μάλλον μάταια- μία εικόνα αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσά τους. Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Πιστεύω, ότι έχουν γνωριστεί πλέον πολύ καλύτερα οι δυο τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που συζητούν μεταξύ τους».

Σε πρώτο πλάνο ο Μπινότο και πίσω του οι δύο οδηγοί της Ferrari.

Ωστόσο ο Μπινότο εστιάζει στις δηλώσεις του σχεδόν αποκλειστικά στον Σαρλ Λεκλέρ, τονίζοντας πόσο ενθουσιασμένη είναι η ομάδα από την εξέλιξη του 22χρονου οδηγού και από το γεγονός ότι περί τα τέλη της σεζόν ήταν σε θέση να κοιτάξει τον Φέτελ στα μάτια. Γι αυτό και θα ξεκινήσουν και οι δύο το 2020 από το ίδιο επίπεδο, πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι δεν πρόκειται να χρίσει η Ferrari κανέναν από τους οδηγούς της ως Νούμερο 1.

Πρώτα η ομάδα

«Δεν λέω, ότι θα μπορούν να οδηγούν εντελώς ελεύθερα», τόνισε ο Μπινότο και εξήγησε ότι «θα μπορούσαν να υπάρξουν εντολές προς αυτούς, αν ωφελείται από αυτές η ομάδα. Γι αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη η κατάσταση». Δύσκολη ιστορία βέβαια, αφού όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν κάθε οδηγός αξιολογεί διαφορετικά τις καταστάσεις και αντιδρά ανάλογα.

Mε τις κόκκινες φόρμες ο Λεκλέρ και ο Φέτελ.

Ο Λεκλέρ έχει κερδίσει πόντους σε βάρος του Φέτελ και η πλειοψηφία των φίλων της Formula 1 πιστεύει περισσότερο σε αυτόν παρά στον Γερμανό, όσον αφορά στη διεκδίκηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1. Ωστόσο ο Σεμπ βρήκε υποστήριξη από τον συμπατριώτη του Νίκο Χούλκενμπεργκ, που απάντησε ως εξής στο σχετικό ερώτημα: «Κάθε χρονιά που ξεκινά αποτελεί πάντα μία πρόκληση, όμως η εφετινή θα είναι για τον Σεμπάστιαν ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο Λεκλέρ είχε μία πολύ καλή σεζόν πέρυσι. Ωστόσο μην ξεγράφετε τον Φέτελ. Μην υποτιμάτε τον Φέτελ, είναι ικανός να επιστρέψει».

Όσον αφορά τον ίδιο τον Χούλκενμπεργκ, απολαμβάνει αυτή την εποχή τον ελεύθερο χρόνο του και ουσιαστικά παραμονεύει μήπως του δοθεί η ευκαιρία εφέτος ή του χρόνου να επανέλθει στη Formula 1 ως αντικαταστάστης κάποιου άλλου πιλότου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!