Από πρόβλημα στον κινητήρα εγκατέλειψε ο Φέτελ

Πέτρος Σηφαλάκης
Από πρόβλημα στον κινητήρα εγκατέλειψε ο Φέτελ
Η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ ξαφνικά έχασε δύναμη και ο Γερμανός σταμάτησε, προκαλώντας την πρώτη κόκκινη σημαία στην τρίτη ημέρα των χειμερινών δοκιμαστικών.

Η τελευταία ημέρα στα χειμερινά δοκιμαστικά της Βαρκελώνης δεν ξεκίνησε καλά για τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός, είδε τη Ferrari του να χάνει δύναμη και στη συνέχεια, να τον εγκαταλείπει, σταματώντας μέσα στην πίστα. Η πρώτη κόκκινη σημαία της ημέρας βγήκε καθώς ο Φέτελ σταμάτησε στη στροφή 12. Στη συνέχεια, γύρισε στο γκαράζ της ομάδας πάνω στο φορτηγό της πίστας και οι μηχανικοί, ανακάλυψαν τι έφταιξε στον κινητήρα και σταμάτησε να αποδίδει.

Μένει πίσω σε σχέση με τη Mercedes

Η Ferrari είπε ότι ο Φέτελ δεν θα συνεχίσει να τρέχει στις πρωινές δοκιμές καθώς η ομάδα θα αλλάξει μονάδα ισχύος στο μονοθέσιο και θα ερευνήσουν, σε συνεργασία με τα κεντρικά στο Μαρανέλο, τι πήγε στραβά με τον κινητήρα. Πριν σταματήσει, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πρόλαβε να ολοκληρώσει 40 γύρους, οπότε μέχρι σήμερα στα χειμερινά δοκιμαστικά της Βαρκελώνης, έχει κάνει συνολικά 113 γύρους. Θυμίζουμε ότι έχασε και την πρώτη μέρα, λόγω ασθένειας. Πάντως, θα συνεχίσει κανονικά και το απόγευμα. Η Ferrari πάντως, μαζί με τα δοκιμαστικά του Λεκλέρ, έχει κάνει ως τώρα 294 γύρους στη Βαρκελώνη, περίπου 100 λιγότερους δηλαδή από τη βασική της αντίπαλο, τη Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!