Το πρώτο pit stop σε μηδενική βαρύτητα για τη Red Bull! (vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το πρώτο pit stop σε μηδενική βαρύτητα για τη Red Bull! (vid) 
Η Red Bull, γίνεται η πρώτη ομάδα της Formula 1 που πραγματοποιεί ένα pit stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία!

Η ομάδα των μηχανικών της Red Bull για τα pit stops είναι πραγματικό «πιστόλι» και πολλές φορές, έχουν σημειώσει ρεκόρ ταχύτητας αλλαγής ελαστικών. Τώρα η Red Bull είπε να τους δώσει μια μεγάλη πρόκληση, να ολοκληρώσουν ένα pit stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας! Φυσικά, δεν πήγαν στο... διάστημα, αλλά στο Yuri Gagarin Cosmonaut Training Center που βρίσκεται στη Ρωσία.

Χρησιμοποίησαν ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Ilyushin II-76K που σε συγκεκριμένες συνθήκες πτήσης και για είκοσι δευτερόλεπτα, μπορεί να έχει μηδενική βαρύτητα στο εσωτερικό του. Η ομάδα ολοκλήρωσε ένα επιτυχημένο pit stop σε μια RB1 του 2005 και στη συνέχεια είπαν:

«Ήταν πιο δύσκολο από ότι νομίζαμε, μας πίεσε αρκετά. Καταλαβαίνεις πόσο πολύ βασίζεσαι στη βαρύτητα μόνο όταν τη χάσεις! Όταν το αυτοκίνητο επιπλέει στον αέρα η όλη διαδικασία γίνεται πολύ δύσκολη. Πάντως ήταν μια μοναδική εμπειρία και ειλικρινά θα μπορούσα να μείνω να το κάνω όλο το μήνα. Ήταν φανταστικό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!