ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Χάκινεν: «Αλάνθαστος Χάμιλτον, τρομερά λάθη η Ferrari»

Χάκινεν: «Αλάνθαστος Χάμιλτον, τρομερά λάθη η Ferrari»

Χάκινεν: «Αλάνθαστος Χάμιλτον, τρομερά λάθη η Ferrari»

Ο Μίκα Χάκινεν αναλύει τους τρεις λόγους, χάρη στους οποίους βρίσκεται ο Χάμιλτον εφέτος επικεφαλής της βαθμολογίας, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στη Ferrari για την τακτική της.

Σε τρεις λόγους οφείλεται σύμφωνα με τον Μίκα Χάκινεν το γεγονός, ότι ο Λιούις Χάμιλτον οδηγεί την κούρσα του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Σύμφωνα με τον Φιλανδό, που είναι πλέον μάνατζερ του Βάλτερι Μπότας, «ο πρώτος λόγος είναι το φυσικό του ταλέντο, ιδίως στο βρεγμένο. Κάθε φορά που έχει βρέξει, καταστρέφει το Σαββατοκύριακο της Ferrari. O δεύτερος λόγος είναι η δύναμή του στον αγώνα και ότι δεν κάνει λάθη όπως ο Σεμπάστιαν, ειδικότερα στην εκκίνηση. Και ο τρίτος, είναι ότι επωφελείται από τη φανταστική συνεργασία του με τον Βάλτερι Μπότας. Με την υποστήριξή του, τα έκανε όλα σωστά στη Μόντσα».

Ο Χάκινεν τόνισε επίσης, ότι «κανένας δεν μπορεί να πει, ότι ο Λιούις βρίσκεται μπροστά, επειδή είναι η Mercedes αισθητά καλύτερη. Είναι εκεί, επειδή αυτός και η ομάδα της Mercedes πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις».

Σύμφωνα με τον Χάκινεν, ο πόλεμος και η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των δύο οδηγών της Ferrari έχει κοστίσει πολύ στη Scuderia, η οποία αλλιώς θα βρισκόταν επικεφαλής. Όπως τόνισε μάλιστα, η διαφορά των 30 βαθμών του Φέτελ από τον Χάμιλτον «δεν επιτρέπει νέες μάχες μεταξύ των δικών της οδηγών ούτε λάθη του Φέτελ ή στη στρατηγική του αγώνα». Συμπλήρωσε επίσης, ότι ένα χρόνο μετά τη σύγκρουση των δύο Ferrari μεταξύ τους κατά την εκκίνηση στη Σιγκαπούρη, «δεν έχει γίνει ξεκάθαρο, εναντίον ποίων αγωνίζονται. Σίγουρα όχι μεταξύ τους, αλλά ξεκάθαρα εναντίον του Λιούις, του Βάλτερι και της Mercedes».