Sym VF185: «Ο Βασιλιάς των παπιών»

Γιώργος Βαρίνος
Sym VF185: «Ο Βασιλιάς των παπιών»
To SYM VF185 θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία των παπιών προσφέροντας υπερεπιδόσεις και τρομερή ροπή εξ αιτίας του μεγαλου κυβισμού. Αναμφισβητήτα πρόκειται για τοπαπί που φιγουράρει στην κορυφή της κατηγορίας.

Στη παρουσίαση της Γκοργκόλης Α.Ε στα Τρίκαλα πριν από λίγο καιρό, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το ήδη διάσημο VF185, ή αλλιώς τον Βασιλιά των παπιών. Η SYM είναι υπερήφανη και παρουσιάζει το πρώτο Euro4 super cub στην Ευρώπη. Το δυνατότερο “παπί”, μετά από 1 χρόνο κυκλοφορίας στην παγκόσμια αγορά, ήρθε στη χώρα μας, με τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων και ασφαλείας Euro4, χωρίς αυτές να επηρεάζουν τις επιδόσεις του , οι οποίες το κατατάσσουν εύκολα στην κορυφή της κατηγορίας.
Κυρίαρχο από κάθε άποψη, το VF έρχεται για να αναγεννήσει την αγορά των παπιών επιδόσεων στη χώρα μας, ορίζοντας τη νέα τάξη πραγμάτων. Μία αγορά που δήλωνε απούσα τα τελευταία χρόνια λόγω του σκοπέλου των αυστηρών προδιαγραφών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ενδοιασμό των εργοστασίων, να επενδύσουν στη συμμόρφωση των οχημάτων τους στις προδιαγραφές αυτές, λόγω της περιορισμένης αγοράς.
Σε ένα super cub, ο πιο σημαντικός παράγοντας, είναι οι υψηλές επιδόσεις. Και αυτό ακριβώς προσφέρει το νέο παπί της SYM. Ξεπερνά τον άμεσο ανταγωνισμό των 150 κυβικών εκατοστών που υπάρχει διεθνώς στα υπέρ-παπιά. Παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο και δυνατότερο παπί, με έναν κινητήρα μοτοσυκλέτας σοφά τοποθετημένο σε όρθια θέση και κρυμμένο μέσα στην ποδιά. Πρόκειται για έναν 4-βάλβιδο, υγρόψυκτο κινητήρα με 183 κ.εκ. με διάμετρο επί διαδρομή 63.5 χιλιοστά x 57.8 χιλιοστά με μέγιστη ροπή 16.4 Nm στις 7.000 στροφές και ιπποδύναμη που αγγίζει τα 18PS στις 8.500 στροφές.
Η τροφοδοσία του γίνεται μέσω συστήματος ηλεκτρονικού ψεκασμού (EFI). Το σασμάν είναι 6 ταχυτήτων ( 1-Ν-2-3-4-5-6) με συμπλέκτη.
Η κατανάλωση σύμφωνα με τις προδιαγραφές Euro4 είναι μόλις 2.2 λίτρα / 100 χλμ. Σε συνδυασμό με το μεγάλο δοχείο καυσίμου 6 λίτρων, η αυτονομία του με οικονομική οδήγηση μπορεί να φτάσει τα 270 χλμ.
Μπορεί το VF185 να επιτυγχάνει υψηλές επιδόσεις μικρής μοτοσικλέτας, όμως η εμφάνιση, οι διαστάσεις του και το στήσιμό του, παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ένα «βελτιωμένο» παπί επιδόσεων.
Με μεταξόνιο 1299 χιλιοστά και μόλις 130 κιλά (γεμάτο), το VF185 προσφέρει κορυφαία ευελιξία και ακρίβεια στις αστικές μετακινήσεις. Αισθητικά, το υπερ-παπί της SYM χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές. Αιχμηρή η σχεδίαση της ποδιάς φέρει επάνω στο εμπρός τμήμα της 2 ενιαία LED DRL φώτα, που συγκλίνουν στο κάτω τμήμα της σαν φρύδια.
Στο εσωτερικό της ποδιάς επικρατούν οι έντονες γωνίες αφήνοντας αρκετό χώρο για τα πόδια. Η sport εμφάνιση συνεχίζει και στο...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!