10.000 δολάρια στον hacker που θα ανοίξει ένα Tesla

10.000 δολάρια στον hacker που θα ανοίξει ένα Tesla
Οι κλέφτες αυτοκινήτων δεν είναι πλέον κλειδαράδες, αλλά hackers και μάλιστα με κορυφαίες γνώσεις, όπως μαρτυρά και το «στοίχημα» των 10.000 δολαρίων για αυτόν που θα ανοίξει ένα Tesla.

Η Tesla έχει κατασκευάσει το απόλυτο αυτοκίνητο τεχνολογίας, με έναν υπολογιστή να παίζει το ρόλο του εγκεφάλου, ελέγχοντας τα πάντα. Προκειμένου να αποκτήσεις πρόσβαση στις λειτουργίες του ή ακόμα και το απλούστερο, να μπεις στο εσωτερικό και να βάλεις εμπρός τον κινητήρα απαιτείται κωδικός υπολογιστή ή αν είσαι κλέφτης, γνώσεις hacker.

Στην έκθεση που πραγματοποιείται στο Πεκίνο στις 16 και 17 Ιουλίου υπάρχει ένας διαγωνισμός πρόκληση στους επίδοξους hacker, που δίνει έπαθλο 10.000 δολάρια σε όποιον «ανοίξει» το σύστημα του Tesla Model S.

Για να πετύχει κάποιος αυτό θα πρέπει να έχει ασύρματη πρόσβαση στην οθόνη αφής 17 ιντσών που είναι τοποθετημένη κάθετα στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου.

Οι ιδικοί δηλώνουν ότι είναι πολύ δύσκολο και για αυτό έθεσαν αυτή την πρόκληση στους hackers. Όπως επισημαίνει και το Forbes που κάνει σχετικό θέμα, οι hackers εστιάζουν σε πιο συμβατικά αυτοκίνητα και αυτή η πρόκληση έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Αυτό που αφήνει ερωτηματικά είναι αν θα πρέπει να δώσουν ήδη τα χρήματα στον κακοποιό που έκλεψε από μια αντιπροσωπεία στη Αμερική ένα Tesla και δημιούργησε ένα τρομακτικό ατύχημα, όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα και μπορείτε να διαβάσετε εδώ για αυτό το θέμα.

Όπως η εταιρεία έχει ανακοινώσει, βρίσκεται ήδη σε έρευνες σχετικά με το θέμα του άσχημου αυτού περιστατικού. Εμείς πάντως θα περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα της έρευνας, αλλά και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στο Πεκίνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!