Axiis Liion: Το supermoto με ροπή φορτηγού (vid)

Κώστας Παστρίμας
Axiis Liion: Το supermoto με ροπή φορτηγού (vid)
Η εταιρεία Axiis από την Πορτογαλία κατασκεύασε ένα ακραίο ηλεκτρικό supermoto.

Η Axiis Engineering Art είναι μια σχετικά μικρή εταιρεία από την Πορτογαλία η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή CNC εξαρτημάτων για μοτοσικλέτες enduro και motocross. Πίσω στο 2018 η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσικλέτα και θα είναι διαθέσιμη τόσο ολόκληρη προς πώληση, αλλά θα μπορεί κάποιος να αγοράσει κομμάτια αυτής.

Η πανδημία δεν βοήθησε πολύ τα σχέδια της Axiis και το σχέδιο της μοτοσικλέτας καθυστέρησε σημαντικά. Οι καιροί ωρίμασαν όμως και πλέον φτάσαμε στο 2022 για να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς των Πορτογάλων. Η αναμονή άξιζε τον κόπο καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα εκπληκτικό supermoto μοντέλο το οποίο διαθέτει τρομερή κατασκευαστική τεχνολογία και επιδόσεις από άλλον πλανήτη.

Axiis

Το μοντέλο ονομάζεται Liion και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με τεχνολογία CNC στο πλαίσιο, στην θήκη της μπαταρίας και στο ψαλίδι. Τα υπόλοιπα κομμάτια της μοτοσικλέτας είναι από ανθρακονήματα, ενώ τα περιφερειακά είναι κορυφαία με αναρτήσεις της Ohlins, φρένα της Brembo και carbon τροχούς. Όλα αυτά έχουν κρατήσει το βάρος της μοτοσικλέτας σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των 133 κιλών!

Axiis

Η Axiis ανακοινώνει πως η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα έχει απόδοση 134 ίππους και 720Nm ροπής! Η μοτοσικλέτα μπορεί να φτάσει τα 200Km/h τελικής ταχύτητας και η μπαταρία έχει χωρητικότητα 12kWh. Η μοτοσικλέτα ακόμα δεν είναι έτοιμη προς πώληση καθώς βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης. Αναμένουμε τους επόμενους μήνες να έχουμε νεότερα για αυτό το εκπληκτικό supermoto.

Axiis

Προσεχώς...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!