Formula 1: Η Alpine ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ότμαρ Σαφνάουερ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Η Alpine ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ότμαρ Σαφνάουερ
Ο Αμερικανός είναι με κάθε επισημότητα ο νέος επικεφαλής της γαλλικής ομάδας.

Η Alpine ξεκινάει με ανανεωμένο διοικητικό σχήμα στη νέα εποχή της Formula 1. H γαλλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Ότμαρ Σαφνάουερ θα είναι μέλος της από τη νέα αγωνιστική σεζόν και θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής της.

Ο ρουμανικής καταγωγής Αμερικανός ήταν μέχρι και το τέλος του 2021 ο επικεφαλής της Aston Martin. Στην ομάδα ομάδα αυτή βρισκόταν από το 2009, όταν ακόμα ονομαζόταν Force India, και τη βοήθησε να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο ρόλος του ήταν ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς βοήθησε την ομάδα, που επί χρόνια είχε πολύ περιορισμένους πόρους, να κατακτήσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών δύο συνεχόμενες χρονιές: το 2016 και το 2017. Με την έλευση όμως του νέου ιδιοκτήτη, Λόρενς Στρολ, η βρετανική ομάδα άλλαξε κατεύθυνση και η συνεργασία της μαζί του έφτασε στο τέλος της.

Ο Σαφνάουερ εισήλθε στον κόσμο της Formula 1 το 1998 με την ομάδα της BAR, ενώ το 2006 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Honda, όταν οι Ιάπωνες μπήκαν με πλήρη εμπλοκή στο σπορ. Όταν η Honda αποχώρησε στο τέλος του 2008, o Σαφνάουερ δημιούργησε την εταιρεία τεχνολογίας Soft Pauer που λάνσαρε την εφαρμογή επίσημης χρονομέτρησης της Formula 1 για το λογισμικό iOS. To 2009 τον προσέλαβε η Force India, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2021.

Alpine F1

Ο Σαφνάουερ έχει χτίσει πολύ καλό όνομα στη Formula 1 και θεωρειται ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους για να διοικήσει μια ομάδα. Επίσης, η συμβολή του ήταν καθοριστική ώστε η BWT, που είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία εμφιαλωσης πόσιμου νερού, να γίνει ο νέος βασικός χορηγός της Alpine από το 2022.

Ο Σαφνάουερ δήλωσε για τη νέα περιπέτειά του στη Formula 1: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της Alpine F1 και είμαι έτοιμος να δουλέψω με όλους ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας: να φέρουμε την ομάδα σε θέση να παλέψει για το πρωτάθλημα μέσα στους επόμενους 100 αγώνες. Η προσοχή μου έχει στραφεί πλέον στην προετοιμασία για τη νέα χρονιά με αφετηρία το Μπαχρέιν. Ως μία εκ των τριών κατασκευαστών στο σπορ, έχουμε όλα τα απαραίτητα όπλα για να τα καταφέρουμε. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το ταξίδι μας».

Εκτός από την πρόσληψη του Σαφνάουερ, η Alpine ανακοίνωσε αλλαγές στη διοίκηση της ομάδας. Ο Ντάβιντε Μπρίβιο θα είναι ο νέος Διευθυντής Επέκτασης Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων. Θα είναι υπεύθυνος για την εύρεση και εξέλιξη ταλαντούχων οδηγών και παράλληλα θα αναλάβει ειδικά πρότζεκτ ώστε η γαλλική φίρμα να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες. Επιπλέον η Alpine ανακοίνωσε την προσθήκη του Μπρούνο Φαμίμ ως επικεφαλής του εργοστασίου που εξελίσσει τον κινητήρα της ομάδας στο Βιρί-Σαντιγιόν.

Η Alpine θα αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο στις 21 Φεβρουαρίου και ήδη έχει επιβεβαιώσει πως αυτό θα έχει ροζ λεπτομέρειες, καθώς το ροζ είναι το χρώμα της BWT. Στο δυναμικό της παραμένει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο και ο νικητής του GP Ουγγαρίας του 2021 Εστεμπάν Οκόν.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!