Formula Student: H Prom Racing στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula Student: H Prom Racing στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου
Μία ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κάνει περήφανη την Ελλάδα όντας μια εκ των κορυφαίων στον κόσμο στο θεσμό Formula Student.

Η φοιτητική ομάδα Prom Racing του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχε μια άκρως πετυχημένη αγωνιστική χρονιά το 2021, καθώς βρέθηκε στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου στο διαγωνισμό Formula Student. H ομάδα αγωνίστηκε στο μεγάλο τελικό το καλοκαίρι του 2021 και στα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, κατετάγη στη 15η θέση.

Η Prom Racing ξεκίνησε το ταξίδι της πίσω στο 2008 κι έχει κατακτήσει πολλές διακρήσεις ανά τα χρόνια. Συνολικά έχει κατασκευάσει 5 αγωνιστικά για το διαγωνισμό Formula Student και έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά του ΕΜΠ να διακριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Από αυτά τα αγωνιστικά, το τελευταίο δημιούργημα της Prom Racing, το P20 με το οποίο αγωνίστηκε στο 2021 είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Prom Racing ΕΜΠ

Στο Formula Student Czech Republic που διενεργήθηκε στο Autodrom Most της Τσεχίας, η Prom Racing κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την 1η θέση στη Γενική Κατάταξη. Κορυφαία στιγμή για την ελληνική ομάδα ήταν η διάκριση που επιτεύχθηκε στον κορυφαίο διαγωνισμό, το Formula Student Germany, όπου η ομάδα του ΕΜΠ «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση. Με τον τρόπο αυτό εδραιώθηκε ανάμεσα σε κορυφαίες ομάδες από τα καλύτερα πανεπιστήμια και πολυτεχνεία όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Prom Racing την αγωνιστική χρονιά 2020-2021 κατέκτησε τις παρακάτω διακρίσεις:

  1. 1η Θέση στη Γενική Κατάταξη στο διαγωνισμό Formula Student Czech Republic.
  2. 1η Θέση σε όλα τα δυναμικά αγωνίσματα (εκτός του Efficiency) στο Formula Student Czech Republic.
  3. 5η Θέση στη Γενική Κατάταξη στο πιο απαιτητικό διαγωνισμό, το Formula Student Germany.
  4. 2η Θέση στο Endurance & 5η Θέση στο Autocross στο Formula Student Germany
  5. 3η Θέση στο Cost Event (FS East) & 3η Θέση στο Business Plan (Fs Czech)
  6. 5η Θέση στο Engineering Design Event στο Formula Student Germany

Prom Racing ΕΜΠ

Πλέον η Prom Racing έχει ξεκινήσει την κατασκευή του δεύτερου ηλεκτρικού της μονοθέσιου, με το οποίο στοχεύει σε ακόμα υψηλότερες διακρίσεις την νέα αγωνιστική σεζόν 2021-2022. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για την Prom Racing εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!