Αλόνσο: Νέα επέμβαση στη γνάθο

Πάνος Σεϊτανίδης
Αλόνσο: Νέα επέμβαση στη γνάθο
Ο Ισπανός οδηγός της Alpine αφαίρεσε τις πλάκες τιτανίου που είχαν τοποθετηθεί στη γνάθο του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μπορεί κάποιοι οδηγοί της Formula 1 να έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας για να είναι έτοιμοι εγκαίρως για τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης που θα πραγματοποιηθούν 23 με 25 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης, ωστόσο ο Φερνάντο Αλόνσο θα πρέπει να περιμένει μερικές ημέρες προτού «πατήσει γκάζι».

Ο Ισπανός είναι σπίτι του και αναρρώνει αφού πριν από μερικά 24ωρα βρέθηκε σε νοσοκομείο της Βέρνης, στην Ελβετία, για να υποβληθεί σε επέμβαση στην ταλαιπωρημένη γνάθο του. Ο οδηγός της Alpine έπρεπε να αφαιρέσει τις πλάκες τιτανίου που είχαν τοποθετηθεί εκεί στην προσπάθεια αναδόμησής της μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας ποδήλατο τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο Αλόνσο είχε συγκρουστεί με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, η οδηγός του οποίου είχε στρίψει για να μπει σε χώρο στάθμευσης super market στην ελβετική πόλη του Λουγκάνο. Τότε πολλοί περίμεναν το ατυχές αυτό συμβάν να κρατήσει τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στα pits, όμως αυτός όχι μόνο παρουσιάστηκε έτοιμος στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν αλλά έκανε και μία πολύ καλή σεζόν.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο οδηγός από το Οβιέδο κατέλαβε τη δέκατη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, παρότι η Alpine περιορίστηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών. Είχε ως highlight το βάθρο στο Κατάρ (το πρώτο του στη Formula 1 μετά από 7 χρόνια!) και μέτρησε συνολικά 15 αγώνες σε βαθμολογούμενες θέσεις, με 20 τερματισμούς σε 22 Grand Prix.

Η νέα επέμβαση πήγε καλά και μετά από δύο 24ωρα στο νοκομείο, ο Αλόνσο επέστρεψε στο σπίτι του. Το Speedweek φιλοξένησε δηλώσεις του σχετικά: «Πραγματοποίησα την προγραμματισμένη επέμβαση την περασμένη εβδομάδα και έμεινα για λίγο στο νοσοκομείο. Τώρα αναρρώνω σπίτι».

Επιπρόσθετα, ο 40χρονος τόνισε πως αυτός ήταν ο λόγος που απουσίαζε από τον ψηφιακό, 24ωρο αγώνα Λε Μαν, στον οποίο ήθελε να λάβει μέρος αλλά τελικά περιορίστηκε σε… καθοδηγητή της ομάδας της Alpine.

Φερνάντο Αλόνσο

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ήθελαν να τρέξουν παρέα με τον teammate του στην ομάδα F1 της Alpine, Έστεμπαν Όκον. Όμως υποσχέθηκε πως αυτό θα γίνει στο μέλλον.

Η νέα σεζόν αρχίζει στις 20 Μαρτίου, με πρώτη στάση στον μαραθώνιο των 23 Grand Prix τον αγώνα στην πίστα του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν. Στην πρεμιέρα μίας χρονιάς όπου οι θεμελιώδεις αλλαγές στους κανονισμούς, επιτρέπουν στη γαλλική ομάδα να έχει υψηλούς στόχους.

Όμως θεμελιώδεις είναι και οι αλλαγές στη διοίκησή της αφού παρελθόν αποτελούν ήδη ο εκτελεστικός διευθυντής Μάρτσιν Μπουντκόφσκι και ο μη-εκτελεστικός διευθυντής Αλέν Προστ.

Φερνάντο Αλόνσο

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!