Formula 1: Αποχωρεί ο Αλέν Προστ από την Alpine

Formula 1: Αποχωρεί ο Αλέν Προστ από την Alpine
H Alpine θα υποστεί από μια νέα αναδιάρθρωση στην οργάνωσή της, με τον Αλέν Προστ να αποχωρεί από την ομάδα σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Το 2022 θα βρει την αγωνιστική ομάδα της Alpine στη Formula 1 με ένα νέο διοικητικό σχήμα. Ο Αλέν Προστ θα αποχωρήσει από τη γαλλική ομάδα από το ρόλο του ειδικού συμβούλου όπως αναφέρει το Autosport. Αυτή θα είναι η δεύτερη μεγάλη αποχώρηση από την Alpine, καθώς πρόσφατα έλυσε τη συνεργασία της με τον εκτελεστικό διευθυντή της, Μαρσίν Μπουτκόφσκι. Το συμβόλαιο του Προστ είχε διάρκεια ενός έτους και η γαλλική φίρμα επέλεξε να μην το ανανεώσει στο τέλος του 2021.

Τα ηνία της ομάδας έχει αναλάβει ο Λοράν Ρόσι, ενώ η παραμονή του Ντάβιντε Μπρίβιο θεωρείται πλέον δεδομένη. Επιπλέον σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο τέως επικεφαλής της Aston Martin, Ότμαρ Σαφνάουερ αναμένεται να μετακομίσει στην ομάδα του Ένστον. Η ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Alpine F1

Μαζί με τον Σαφνάουερ, η Alpine θα συνάψει συμφωνία με την BWT, αναφέρει το Autosport. Ο Αμερικανός με καταγωγή από τη Ρουμανία έχει στενές σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της BWT που ήταν βασικός χορηγός της Force India και της Racing Point από το 2017 μέχρι το 2020. Το 2021 τα λογότυπα της φίρμας ήταν πάνω στο μονοθέσιο της Aston Martin, ενώ το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα έκανε έστω και διακριτικά την εμφάνισή του.

Η BWT δεν περιλαμβάνεται πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα της Aston Martin στον τομέα των συνεργατών, ενώ η βρετανική φίρμα αρνήθηκε παράλληλα να σχολιάσει την οποιαδήποτε φήμη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!