Στο χειρουργείο ο Αλόνσο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Στο χειρουργείο ο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου τον Ιανουάριο για να αφαιρέσει τις πλάκες τιτανίου που έχει στην άνω γνάθο του.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ο Φερνάντο Αλόνσο είχε ατύχημα ενώ έκανε προπόνηση με ποδήλατο στην Ελβετία. Ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω στον Ισπανό, που μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με κάταγμα στο σαγόνι. Ο Ισπανός κατάφερε να είναι έτοιμος για τις χειμερινές δοκιμές και κατά τη διάρκεια του 2021 αγωνίστηκε με δύο πλάκες τιτανίου που ήταν τοποθετημένες στην άνω γνάθο του. Επιπλέον, είχε επιβεβαιώσει πως μετά το τέλος της φετινής σεζόν θα περάσει και πάλι την πόρτα του χειρουργείο ώστε να τις αφαιρέσει.

Μετά το GP Άμπου Ντάμπι, ο Αλόνσο μίλησε για την επέμβαση που θα κάνει κατά τη διάρκεια της χειμερινής ανάπαυλας: «Για το 2022 πρέπει να προετοιμαστώ καλύτερα σε σχέση με τη φετινή σεζόν. Πρέπει τον Ιανουάριο να αφαιρέσω τις πλάκες που έχω, οπότε θα είμαι δύο εβδομάδες δίχως προπόνηση. Πιθανότατα θα είχα αυτές τις δύο εβδομάδες ελεύθερες έτσι κι αλλιώς για να χαλαρώσω. Μετά από αυτό, πρέπει να έχουμε ένα έτοιμο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης πριν τις χειμερινές δοκιμές, όπως επίσης και για το μονοθέσιο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Εάν το μονοθέσιο είναι ανταγωνιστικό, τότε θα είμαι 100% έτοιμος».

Alonso 2021

Το 2022 ο Αλόνσο θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός στο grid, έπειτα από την αποχώρηση του Κίμι Ράικονεν. Όντας πλέον 40 ετών, ο Ισπανός οδηγός της Alpine εξήγησε πως ακολουθεί ένα διαφορετικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης.

«Μετά το ατύχημα με το ποδήλατο, μετρούσα τις μέρες για το Μπαχρέιν. Κατάφερα να είμαι εκεί αλλά δεν είχα ένα καλό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Αυτό το χειμώνα θέλω να κάνω κάτι καλύτερο. Προφανώς και δεν μπορώ να έχω την ίδια προπόνηση με αυτή που είχα όταν ήμουν 23. Πρέπει να προπονούμαι περισσότερο, να έχω διαφορετική διατροφή. Είναι μια πολύ διαφορετική διαδικασία πλέον ώστε να είμαι σε φόρμα. Είμαι έτοιμος να το κάνω και γι’αυτό επέστρεψα. Θα είμαι όσο πιο δυνατός γίνεται γιατί ξέρω πως πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά από άλλους οδηγούς γιατί είμαι μεγαλύτερός τους», ήταν τα λόγια του Ισπανού, δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ολοκλήρωσε στη 10η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών του 2021, έχοντας μαζέψει συνολικά 81 βαθμούς.

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!