Formula 1: Το μέλλον του Χάμιλτον παραμένει άγνωστο

Formula 1: Το μέλλον του Χάμιλτον παραμένει άγνωστο
Τα βρετανικά ΜΜΕ παραμένουν στο σκοτάδι σχετικά με το αν ο Λιούις Χάμιλτον θα συνεχίσει το 2022 στη Formula 1 ή όχι.

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 κρίθηκε υπό αμφιλεγόμενες αποφάσεις, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι ο μεγάλος νικητής. Η εξέλιξη αυτή άφησε πικρή γεύση στη Mercedes και τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο μήνα.

Στο μεσοδιάστημα, ο Βρετανός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χρίστηκε ιππότης στο Παλάτι του Ουίνδσορ από τον Πρίγκιπα Κάρολο. Επιπλέον ήταν παρών στον εορτασμό της Mercedes για την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος κατασκευαστών. Παράλληλα αποφάσισε να κάνει άπαντες unfollow από τα social media και οι φήμες αναφορικά με το μέλλον του στη Formula 1 οργιάζουν.

Τώρα ο δημοσιογράφος του Sky Sports, Κρεγκ Σλέιτερ, ανέφερε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο αναφορικά με το μέλλον του Χάμιλτον: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μπορώ να σας πω πως τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Έχουμε 69 ημέρες για τον πρώτο αγώνα της σεζόν και άκουσα από μεγάλες πηγές κοντά στον Χάμιλτον πως το αν θα βρίσκεται ή όχι στο grid το 2022 παραμένει άγνωστο. Μίλησα με αρκετό κόσμο που ήρθε σε επαφή μαζί του. Οι περισσότεροι μου είπαν πως τον περιμένουν να επιστρέψει και να παλέψει για το 8ο πρωτάθλημα. Μου εξήγησαν επίσης πως όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι τον επηρέασαν πάρα πολύ τις επόμενες ημέρες του αγώνα».

χαμιλτον

Η σεζόν της Formula 1 για το 2022 ξεκινά το τριήμερο 18-20 Μαρτίου με το GP Μπαχρέιν. Νωρίτερα όμως θα διεξαχθούν οι χειμερινές δοκιμές, με το πρώτο τεστ να είναι το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου στην Ισπανία και το δεύτερο στις 11-13 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Το 2022 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Formula 1, με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς να αλλάζουν πλήρως το σχεδιασμό των μονοθεσίων. Ο μεγάλος στόχος είναι τα μονοθέσια να μπορούν να μάχονται περισσότερο στην πίστα και οι αγώνες να γίνουν ακόμα πιο συναρπαστικοί.

Δείτε την ανασκόπηση του Gazzetta για το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021 με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!