Ο Μοντόγια θα τρέξει στο Indy 500 με τη McLaren

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Μοντόγια θα τρέξει στο Indy 500 με τη McLaren
O Χουάν-Πάμπλο Μοντόγια θα επιστρέψει στο Indy 500 το 2022 και θα αγωνιστεί με την Arrow McLaren SP.

Το 2022 θα είναι ακόμα μια ιδιαίτερα συναρπαστική σεζόν για τον Χουάν-Πάμπλο Μοντόγια, καθώς θα αγωνιστεί και πάλι στο Indy 500. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι οδηγός της McLaren που πρόσφατα αγόρασε το μεγαλύτερο ποσοστό της Arrow SP Team και πλέον έχει τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας. Με τον τρόπο αυτό ολοκλήρωσε την επέκτασή στο Indycar που επιθυμούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο Κολομβιανός πρώην οδηγός της Formula 1 έχει κερδίσει δύο φορές το Indy 500. H πρώτη νίκη ήρθε το 200 στη rookie του σεζόν, ενώ η δεύτερη το 2015 όταν επέστρεψε στο Indycar και έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία από τον Σκοτ Ντίξον.

Το 2022 η McLaren ανακοίνωσε πως το τρίτο μονοθέσιο θα είναι διαθέσιμο για τον Μοντόγια και θα έχει ως επίσημο χορηγό την MISSION food. Θα οδηγήσει το αγωνιστικό με τον αριθμό 6, ενώ οι βασικοί οδηγοί της McLaren, Πάτο Ο’Γουόρντ και Φίλιξ Ρόζενκβιστ θα έχουν τους αριθμούς 5 και 7.

Ο Μοντόγια δήλωσε για τη συμμετοχή του στο φετινό Indy 500: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στο Indy 500 με την Arrow McLaren SP. Θα αγωνιστώ σε έναν αγώνα που έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Είχα μια φοβερή εμπειρία με την ομάδα και ανυπομονώ να συνεχίσουμε την πρόοδο που ξεκινήσαμε πέρυσι. Πιστεύω πως έχουμε πολλές πιθανότητας να είμαστε στις πρώτες θέσεις και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Η McLaren σχεδιάζει να επεκταθεί περεταίρω στο Indycar το 2023, με το τρίτο αγωνιστικό να έχει πλήρη συμμετοχή, ενώ φέτος θα το παρατάξει σε ορισμένους αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!