Formula 1: Τελικά ήταν επικίνδυνη η άμυνα του Πέρεζ στον Χάμιλτον;

Formula 1: Τελικά ήταν επικίνδυνη η άμυνα του Πέρεζ στον Χάμιλτον;
Η Red Bull Racing έδωσε τα εύσημα στον Σέρτζιο Πέρεζ για την άμυνα που έκανε στο GP Άμπου Ντάμπι και βοήθησε ιδιαίτερα τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο τελευταίος αγώνας της Formula 1 για το 2021 ήταν ιδιαίτερα ανατρεπτικός και συναρπαστικός. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν στην 1η θέση και είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τον τελευταίο γύρο που τον προσπέρασε ο Μαξ Φερστάπεν.

Μετά την πρώτη του αλλαγή ελαστικών, ο Βρετανός είχε μπροστά του τον Σέρτζιο Πέρεζ με ταλαιπωρημένα ελαστικά. Ο Μεξικανός αμύνθηκε εντυπωσιακά και κόστισε στον οδηγό της Mercedes συνολικά 8 δευτερόλεπτα έναντι του Φερστάπεν που ακολουθούσε. Ο Χάμιλτον αναφέρθηκε στον ασύρματο προς τον αρχιμηχανικό του πως η κατάσταση ήταν επικίνδυνη για τον ίδιο μιας και η παραμικρή επαφή θα του κόστιζε το πρωτάθλημα.

Όμως στη Red Bull Racing πιστεύουν πως η άμυνα που έκανε ο Πέρεζ ήταν άψογη και έδειξε το επίπεδο οδήγησης του Μεξικανού. Συγκεκριμένα ο σύμβουλος της Red Bull για θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, δήλωσε στο Servus TV: «Ο Πέρεζ καθυστέρησε τον Χάμιλτον κατά 8 δευτερόλεπτα σε δύο γύρους, όμως το έκανε καθαρά. Φυσικά και ο Χάμιλτον είπε πως ήταν επικίνδυνη οδήγηση, το ξέρουμε αυτό. Ο Πέρεζ είναι τρομερά πιστός στην ομάδα. Φυσικά έχουμε συζητήσει πολλά σενάρια μαζί του και τα εκτελεί δίχως να παραπονιέται ή να τα αμφισβητεί».

Verstappen Perez

Επιπλέον ο Μάρκο εξήγησε πως ο Πέρεζ είχε διαφορετικές ρυθμίσεις από τον Φερστάπεν που του επέτρεπαν να αμυνθεί καλύτερα στον Χάμιλτον. Με υψηλότερα επίπεδα κάθετης δύναμης είχε την κατάλληλη ταχύτητα στον τελευταίο τομέα της πίστας.

Ο ίδιος ο Φερστάπεν είχε δώσει τα εύσημα στον Πέρεζ μετά το GP Άμπου Ντάμπι: «Αυτό που έκανε ο Τσέκο ήταν καταπληκτικό. Αυτό μας βοήθησε στο τέλος διότι η Mercedes δεν μπορούσε να μπει για αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητο ασφαλείας. Δίχως τον Τσέκο δεν θα ήμουν παγκόσμιος πρωταθλητής».

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: RedBullconentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!