Η Formula 1 απειλεί το ποδόσφαιρο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Formula 1 απειλεί το ποδόσφαιρο
Ο οδηγός της Alpine, Εστεμπάν Οκόν, πιστεύει πως η Formula 1 έχει τις βάζεις να ξεπεράσει σε δημοφιλία το ποδόσφαιρο.

Η αγωνιστική σεζόν της Formula 1 για το 2021 ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική και ανατρεπτική. Το πρωτάθλημα κρίθηκε στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα, όμως παράλληλα αυτό έγινε υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες.

Η φετινή σεζόν μας χάρισε μια μοναδική μονομαχία ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing και Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Παράλληλα όμως είχαμε δραματικούς αγώνες όπου οι δύο οδηγοί δεν πήραν τη νίκη και στη θέση τους έλαμψαν άλλοι που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα βρίσκονταν στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Τα τελευταία χρόνια η Formula 1 έχει επίσης δει μια αύξηση στη δημοτικότητα του σπορ, χάρη στη σειρά του Netflix, «Drive to Survive». Η σειρά αυτή σε συνδυασμό με την αυξημένη δράση στην πίστα μπορεί σύμφωνα με τον οδηγό της Alpine, Εστεμπάν Οκόν, να κάνει τη Formula 1 πιο ενδιαφέρουσα από το βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο.

«Είναι φανταστικός ο ρυθμός που μεγαλώνει το σπορ. Υπάρχουν μερικά πράγματα που χρήζουν βελτίωσης, αλλά ο τρόπος που δοκιμάζουμε ιδέες κάνουν τους αγώνες πολύ ενδιαφέροντες και είναι τρελοί μέχρι το τέλος. Ο τελευταίος γύρος του 2021 συνοψίζει τη φετινή χρονιά. Έτσι ήταν το 2020, έτσι είναι και φέτος και αν τα μονοθέσια είναι πολύ κοντά, τότε η Formula 1 θα ξεπεράσει το ποδόσφαιρο στο πόσο ενδιαφέρον μπορεί να γίνει. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν συνέβαινε αυτό. Όλοι πλέον μιλούν για τη Formula 1. Είχα φίλους που δεν ακολουθούσαν το σπορ και πλέον το βλέπουν συστηματικά. Είναι φοβερό», είπε ο Οκόν μετά το GP Άμπου Ντάμπι.

Ocon

Επιπλέον, ο γάλλος οδηγός που κέρδισε το GP Ουγγαρίας ελπίζει να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός το 2022: «Δοκιμάζουμε πολλά και ωραία διαφορετικά πράγματα, πηγαίνουμε σε διαφορετικές πίστες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θυμάμαι πίσω στο 2017 και στο 2018 αν τερμάτιζες στην 6η θέση ήταν σαν νίκη, δεν είχες την ευκαιρία να ανέβεις στο βάθρο. Τώρα βλέπουμε πολλούς διαφορετικούς οδηγούς να ανεβαίνουν στο βάθρο και αυτό είναι φοβερό για όλο το σπορ. Όποιος είναι αντίθετος με αυτό, είναι τρελός».

Η Formula 1 μπαίνει σε μια νέα εποχή το 2022 με τις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς. Η σεζόν ξεκινά το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2022.

Image credit: Mercedes-AMG, Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!