Ο Ραζγκατλίογλου «καλοβλέπει» το MotoGP για το 2023

Κώστας Παστρίμας
Ο Ραζγκατλίογλου «καλοβλέπει» το MotoGP για το 2023
Ο Τούρκος πρωταθλητής στο WSBK θα επιδιώξει να μεταπηδήσει στο MotoGP με τη δορυφορική Yamaha.

Ο Τόπρακ Ραζγκατλίογλου ανάγκασε όλο τον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας να μάθει το όνομά του, κατακτώντας φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK (World Superbikes) με τη μοτοσικλέτα της Yamaha. Ο Τούρκος αναβάτης κέρδισε τον πολυπρωταθλητή Τζόναθαν Ρέι της Kawasaki και έκανε πολύ κόσμο να ασχοληθεί μαζί του.

Όπως είναι φυσικό, τα σενάρια για μεταπήδησή του στο MotoGP άρχισαν να φουντώνουν, ιδιαίτερα μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασε η RNF Yamaha (η δορυφορική ομάδα της Yamaha, που μέχρι φέτος λεγόταν SRT Petronas) εξέφρασε το ενδιαφέρον να τον εντάξει στις τάξεις της. Ο Ραζγκατλίογλου όμως έχει συμβόλαιο με τη Yamaha στο WSBK μέχρι το τέλος του 2023 και δήλωσε τότε ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από αυτό το πρωτάθλημα.

Τα πράγματα όμως φαίνεται να έχουν αλλάξει και ο Τούρκος μάλλον σκέφτεται σοβαρά να κάνει το μεγάλο βήμα το 2023. Όπως αποκάλυψε το ιταλικό GPOne, ο Ραζγκατλίογλου θα αγωνιστεί φυσικά κανονικά στο Πρωτάθλημα WSBK του 2022, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει και δοκιμές με τη Yamaha M1 που τρέχει στο MotoGP μαζί με τον δοκιμαστή του ιαπωνικού εργοστασίου, τον Καλ Κράτσλοου.

Σύμφωνα με το GPOne, ο Ραζγκατλίογλου δήλωσε: «Θα δοκιμάσω την Μ1 σε μερικές ιδιωτικές δοκιμές το 2022. Εκείνες τις ημέρες θα είμαι μαζί με τον Καλ Κράτσλοου και ελπίζω να κάνω το ντεμπούτο μου στο MotoGP το 2023, αν και προς το παρόν όλη η προσοχή μου είναι στραμμένη στην επόμενη σεζόν του WSBK».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!