Ο Μικ Σουμάχερ αναπληρωματικός της Ferrari το 2022

Κώστας Παστρίμας
Ο Μικ Σουμάχερ αναπληρωματικός της Ferrari το 2022
Ο Γερμανός, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στη Haas, θα είναι αναπληρωματικός οδηγός της Ferrari στους μισούς αγώνες του 2022.

Οι δεσμοί του Μικ Σουμάχερ με τη Ferrari γίνονται όλο και πιο ισχυροί. Ο γιος του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ το 2022 θα παραμείνει στο δυναμικό της Haas για δεύτερη χρονιά, ωστόσο ταυτόχρονα θα είναι «stand by» για την περίπτωση που θα χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιον από τους οδηγούς της Ferrari σε 11 από τους 23 αγώνες. Ο Σουμάχερ θα μοιράζεται τα καθήκοντα του αναπληρωματικού οδηγού με τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι, που του χρόνου δεν θα βρίσκεται στη Formula 1 αλλά θα τρέχει με τα ηλεκτρικά μονοθέσια της Formula E. O Ιταλός θα είναι επίσης αναπληρωματικός για τις Alfa Romeo και Haas το 2022.

Ο Μικ Σουμάχερ έφτασε στη Formula 1 μέσα από τις ακαδημίες της Ferrari. Αφού κέρδισε το Πρωτάθλημα στη Formula 2 το 2020, προβιβάστηκε στην ομάδα της Haas, όπου φέτος έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο. Δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί, καθώς το μονοθέσιο της Haas ήταν σαφώς το πιο αργό στο grid και επιπλέον δεν εξελίχθηκε καθόλου μέσα στη χρονιά, αλλά έκανε μερικές καλές εμφανίσεις και έδειξε να βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα.

«Θα είναι η δεύτερη σεζόν του και θεωρείται οδηγός της Ferrari, αφού έρχεται από τις ακαδημίες της Ferrari. Είμαι χαρούμενος που θα αποτελέσει μέρος της ομάδας ως αναπληρωματικός οδηγός όπου θα είναι απαραίτητο, αν και ελπίζω να μη χρειαστεί», δήλωσε ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!