Ζαν Τοντ: «Ο Φερστάπεν είναι ευθύς, ταλαντούχος και αδιάφορος»

Κώστας Παστρίμας
Ζαν Τοντ: «Ο Φερστάπεν είναι ευθύς, ταλαντούχος και αδιάφορος»
Ο Πρόεδρος της FIA μίλησε για τους διεκδικητές του πρωταθλήματος και είδε ομοιότητες ανάμεσα σε Μαξ Φερστάπεν και Κίμι Ράικονεν.

Ο Ζαν Τοντ, Πρόεδρος της FIA, μίλησε για τη φετινή μάχη του τίτλου στη Formula 1 και «σκιαγράφησε» το χαρακτήρα των δύο διεκδικητών. Η μάχη βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, με τους δύο διεκδικητές, Μαξ Φερστάπεν και Λούις Χάμιλτον, να απέχουν μόλις 8 βαθμούς και μόνο δύο αγώνες να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Τοντ μιλώντας στην ιστοσελίδα racefans.net, αναφέρθηκε στα κοινά σημεία που διακρίνει ανάμεσα στον Μαξ Φερστάπεν, που υπό προϋποθέσεις θα μπορύσε να εξασφαλίσει τον τίτλο στον επόμενο αγώνα στη Σαουδική Αραβία, και στον Κίμι Ράικονεν.

«Ο Μαξ (Φερστάπεν) είναι λίγο σαν τον Κίμι (Ράικονεν). Και οι δύο είναι πολύ ευθείς, πολύ ταλαντούχοι και έχουν περιορισμένα ενδιαφέροντα στα οποία αφοσιώνονται απόλυτα. Για τα υπόλοιπα είναι αδιάφοροι», είπε ο Γάλλος, που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη θητεία του ως Πρόεδρος της FIA στο τέλος της χρονιάς.

max-kimi

Ο Τοντ μίλησε επίσης και για τον Λούις Χάμιλτον: «Συμπαθώ τον Λούις. Φυσικά θαυμάζω τη διάρκειά του και είναι αλήθεια ότι είναι ευκολότερο όταν οδηγείς το καλύτερο αυτοκίνητο για την καλύτερη ομάδα. Αλλά έχει πάθος. Νομίζω ότι το γεγονός ότι είναι τόσο παθιασμένος είναι πολύ καλό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα συμφωνώ με τον τρόπο του αλλά έχει τις απόψεις του, τις εκφράζει και αυτό μου αρέσει, το σέβομαι».

Image credit: Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!