Το πέναλτι του Γιάγια Τουρέ τρόμαξε και τους οδηγούς της F1 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Το πέναλτι του Γιάγια Τουρέ τρόμαξε και τους οδηγούς της F1 (vid)
Πιλότοι και βετεράνοι ποδοσφαιριστές διαγωνίστηκαν από τα 11 βήματα στο περιθώριο του GP του Κατάρ.

Το 2022, μία μόλις ημέρα μετά την ολοκλήρωση της σεζόν στο μαγικό κόσμο της Formula 1, τα βλέμματα των φίλων του αθλητισμού θα στραφούν στο Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Και μιας και αυτό το Σαββατοκύριακο η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού «τρέχει» εκεί στο πλαίσιο του εικοστού γύρου της σεζόν, ήταν η τέλεια ευκαιρία για promotion!

Όχι τυχαία, είδαμε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Ζαν Τοντ, και τον CEO της F1 Στέφανο Ντομενικάλι, να συνομιλούν με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Μερικές ώρες μετά, αποδείχθηκε πως οργάνωναν μία… ξεχωριστή αναμέτρηση! Στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού της πίστας του Λοσέιλ, στήθηκε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Δεν είχαμε αγώνα 5x5, εν μέσω αγωνιστικού τριημέρου θα ήταν αδιανόητο να ρισκάρουν έναν τραυματισμό οι οδηγοί.

Valtteri Bottas Cafu

Μπορούσαν όμως να εκτελέσουν πέναλτι και αυτή ήταν η δοκιμασία που τους περίμενε. Μόνο που δεν είχαν αντίπαλο τον κακό τους εαυτό αλλά μερικούς ποδοσφαιριστές θρύλους! Στο σύντομο video που δημοσιοποιήθηκε μέσω social media, διακρίνουμε αστέρες όπως ο Καφού, ο Πέτερ Σμάιχελ, ο Μαρσέλ Ντεσαγί αλλά και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Γιάγια Τουρέ.

Carlos Sainz

Μάλιστα, στην πρώτη του προσπάθεια, ο Ιβοριανός ήταν τόσο άστοχος που σόκαρε άπαντες. Στο απέναντι στρατόπεδο ήταν οι γνωστοί για την αγάπη τους στη στρογγυλή θεά Κάρλος Σάινθ, Πιερ Γκασλί και Δανιήλ Κβιάτ αλλά και πρόσωπα που δεν έχουμε συνηθίσει να το… κλωτσάνε το τόπι, όπως ο Βάλτερι Μπότας και ο Γιούκι Τσουνόντα.

Valtteri Bottas

Στο σχολιασμό της μονομαχίας από τα 11 βήματα, είναι ο βετεράνος οδηγός και νικητης 13 Grand Prix, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, παρέα με τη δημοσιογράφο Ροζάνα Τέναντ. Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!