GP Κατάρ FP1: Ξεκίνησε φουριόζος ο Φερστάπεν

GP Κατάρ FP1: Ξεκίνησε φουριόζος ο Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Κατάρ, έχοντας εντυπωσιακό ρυθμό στην RB16B.

O πρώτος αγώνας της Formula 1 στο Κατάρ είναι γεγονός, με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing να έχει τον ταχύτερο χρόνο στο FP1. Τα πρώτα 60 λεπτά του τριημέρου ήταν αναγνωριστικά για τους οδηγούς, με την άμμο και τη σκόνη να κάνουν δύσκολο το έργο τους. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν προβλήματα, είτε βγαίνοντας εκτός πίστας, είτε έχοντας μηχανικές αστοχίες. Η διαδικασία διεξήχθη υπό το φως της ημέρας, όμως τόσο το FP2 αλλά και οι κατατακτήριες και ο αγώνας θα γίνουν υπό το φως των προβολέων.

Αυτός που ήταν από την πρώτη στιγμή εντυπωσιακός ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull Racing. O Ολλανδός ήταν ο ταχύτερος στο FP1 γράφοντας το 1:23.723 και πήρε την 1η θέση στη διαδικασία και μάλιστα με διαφορά. Όντας ο μόνος που έσπασε το φράγμα του 1:24, ήταν 0,437 δευτ. ταχύτερος του Πιέρ Γκασλί με τηv AlphaTauri, o οποίος έγραψε στο τέλος την εντυπωσιακή αυτή επίδοση. Πίσω του ακολούθησε ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes, με τον Φινλανδό να είναι 0,471 δευτ. μακριά από τον Φερστάπεν.

Ο Λιούις Χάμιλτον κινήθηκε σε ρηχά νερά και ολοκλήρωσε μόλις στην 4η θέση, 0,7 δευτ. μακριά από την κορυφή, όμως έγραψε το ταχύτερο δεύτερο χρονομετρημένο τομέα στο FP1. H AlphaTauri είδε τον Γιούκι Τσουνόντα να παίρνει την 5η θέση σε μια εντυπωσιακή πρώτη περίοδο για την ιταλική ομάδα.

Οι δύο Ferrari έγραψαν την τελευταία στιγμή τη γρήγορη προσπάθειά τους, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι 0,077 δευτ. μπροστά από τον Σάρλ Λεκλέρ. Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατάφερε μόλις το 1:24.915, όμως αναμένεται να βελτιωθεί στη συνέχεια του τριημέρου. Ο Εστεμπάν Οκόν ήταν στην 9η θέση γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο του με τη μέση γόμα, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Λάντο Νόρις της McLaren επίσης με τη μέση γόμα. Συνολικά 6 διαφορετικές ομάδες είχαν παρουσία στις 10 πρώτες θέσεις.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο ήταν 11ος στην τελική κατάταξη μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin, ενώ ο Νικολά Λατίφι με τη Williams βρέθηκε 13ος. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Alfa Romeo των Αντόνιο Τζοβινάτσι και Κίμι Ράικονεν, ενώ ο Τζόρτζ Ράσελ ολοκλήρωσε 16ος.

Ο Φερνάντο Αλόνσο βρέθηκε μόλις 17ος αλλά είχε καλύτερη επίδοση το 1:25.905 με τη σκληρή γόμα. Ο Μικ Σουμάχερ ήταν 18ος μπροστά από τον Λανς Στρολ που αντιμετώπισε προβλήματα με τα υδραυλικά της AMR21, ενώ την κατάταξη έκλεισε ο Νικίτα Μαζέπιν.

Η δράση συνεχίζεται με το FP2 στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Ακολουθείστε τη δράση στο Gazzetta με τα LIVE στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Αποτελέσματα FP1 GP Κατάρ

F1 Qatar FP1

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!