Οι αγωνοδίκες δεν είχαν όλα τα στοιχεία στη μάχη Χάμιλτον-Φερστάπεν (vid)

Οι αγωνοδίκες δεν είχαν όλα τα στοιχεία στη μάχη Χάμιλτον-Φερστάπεν (vid)
Οι αγωνοδίκες του GP Βραζιλίας δεν είχαν πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία στο συμβάν ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν στον 48ο γύρο.

Το GP Βραζιλίας ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικό εντός κι εκτός πίστας, με τη μάχη του πρωταθλήματος να κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο. Ο Λιούις Χάμιλτον από τη 10η θέση κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη, μειώνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία στους 14 βαθμούς. Ο Βρετανός δεν είχε το πιο εύκολο τριήμερο, έχοντας αποκλειστεί από τις κατατακτήριες, καθώς το μονοθέσιό του δεν πέρασε τους τεχνικούς ελέγχους, ενώ στον Αγώνα της Κυριακής εκκίνησε 10ος.

Στον 48ο γύρο ο Χάμιλτον είχε φτάσει τον Φερστάπεν και επιτέθηκε από την εξωτερική στη στροφή 4. Στα φρένα, το μονοθέσιο της Mercedes ήταν λίγο μπροστά από αυτό της Red Bull Racing, όμως ο Ολλανδός δεν βρήκε την κορυφή της στροφής και άνοιξε τη γραμμή του, «παρασέρνοντας» τον αντίπαλό του. Ως αποτέλεσμα, παρέμεινε μπροστά μέχρι τον 59ο γύρο, στον οποίο εν τέλει ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να περάσει.

Ο Διευθυντής Αγώνα, Μάικλ Μάσι, ανέφερε το συμβάν στους αγωνοδίκες, οι οποίοι δεν μπήκαν στον κόπο να το εξετάσουν. Μετά το τέλος του αγώνα ο Μάσι αποκάλυψε πως οι αγωνοδίκες δεν είχαν στα χέρια τους το υλικό όλες τις κάμερες, που θα βοηθούσε να δουν καλύτερα τη μονομαχία αυτή. Από την τηλεοπτική κάλυψη είδαμε τη λήψη όλες τις κάμερες εκτός από την onboard που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του Φερστάπεν. Αυτό θα έδινε ενδεχομένως μια άλλη οπτική στην οδήγηση του Φερστάπεν.

Hamilton Brazil

«Δεν έχουμε ακόμα το πλάνο, το έχουμε ζητήσει. Έχουμε πρόσβαση μόνο στις κάμερες που βλέπουμε στη μετάδοση σε όλο το τριήμερο», είπε ο Μάσι και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα μπορούσε να δώσει σημαντικά στοιχεία. Αλλά δεν είχαμε πρόσβαση εκείνη τη στιγμή. Προφανώς, όταν κατεβάσουν τα δεδομένα και μας τα δώσει η F1 θα το κοιτάξουμε. Τότε θα έχουμε πρόσβαση και στην κάμερα μπροστά στο τιμόνι αλλά και σε αυτή των 360 μοιρών».

Ωστόσο ο Μάσι τόνισε πως οι αγωνοδίκες ακολούθησαν την τακτική «αφήστε τους να αγωνιστούν». «Κρίνεις το κάθε συμβάν ανάλογα με το τι γίνεται εκείνη τη στιγμή. Μην ξεχνάμε πως συνολικά ακολουθούμε μια οπτική που τους αφήνουμε να αγωνίζονται ελεύθερα και βλέποντας όλα τα πλάνα που ήταν διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή, οι αγωνοδίκες ακολούθησαν αυτή την τακτική».

Η μάχη ανάμεσα σε Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν θα συνεχιστεί στο Κατάρ το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!