Χατ-τρικ για την Cupra (vid)

Κώστας Παστρίμας
Χατ-τρικ για την Cupra (vid)
H ισπανική φίρμα έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών αγορών με τα premium μοντέλα της

Η Cupra, η ισπανική φίρμα που γεννήθηκε από τα σπλάχνα της Seat, φαίνεται πως διανύει μια πολύ καλή περίοδο καθώς τα προϊόντα της αποκτούν δυνατή θέση στην αγορά αυτοκινήτου. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις διακρίσεις που είχε στον θεσμό Χρυσό Τιμόνι 2021 του περιοδικού Autobild. Ο συγκεκριμένος θεσμός δημιουργήθηκε από τον εκδοτικό οίκο Άξελ Σπρίνγκερ το 1976 και έχει καθιερωθεί ως έναν από τους πιο σημαντικούς στην αυτοκινητοβιομηχανία τόσο της Γερμανίας όσο και όλης της Ευρώπης.

cupra

Στην ψηφοφορία που διεξήχθει στο Autobild και στο Bild am Sonntag το κοινό βράβευσε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία μοντέλα της Cupra. Στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων το Cupra Born ήταν εκείνο που κέρδισε τον ανταγωνισμό. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας το οποίο έχει κορυφαία απόδοση και πολύ αντισυμβατικό σχεδιασμό.

Στην κατηγορία μικρών συμβατικών αυτοκινήτων το Cupra Leon ήταν εκείνο που κατάκτησε την πρώτη θέση. Οι αναγνώστες του AutoBild είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 11 διαγωνιζόμενους σε αυτή την κατηγορία επιπλέον του Leon, με μόνο τρεις να προκρίνονται στον τελικό στην πίστα Λάουσιτσρίνγκ. Εκεί το Cupra Leon τερμάτισε πρώτο από την κριτική επιτροπή των ειδικών.

cupra

Ακόμα σημαντικότερη ήταν η διάκριση του κορυφαίου SUV της φίρμας. Το Formentor VZ5 κυριάρχησε στην κατηγορία SUV, η οποία είχε πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Ανάμεσα σε 17 συμμετοχές από 12 μάρκες το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της Cupra κατάφερε να κερδίσει πείθοντας τόσο το κοινό όσο και την επιτροπή των ειδικών. Το Formentor VZ5 είναι εξοπλισμένο με έναν πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 390 ίππους και 480Nm ροπής και χαρίζει μοναδικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο. Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στην κριτική επιτροπή ήταν η τηλεοπτική παρουσιάστρια στη Γερμανία, Παναγιώτα Πετρίδου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!