Ferrari, Lamborghini και McLaren: Μια ματιά στα supercars των ελληνικών δρόμων

Ferrari, Lamborghini και McLaren: Μια ματιά στα supercars των ελληνικών δρόμων
Μπορεί να μην τα βλέπεις στη συχνά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Κάποιοι λογαριασμοί στα social media έχουν βαλθεί να εντοπίσουν όλα τα supercars, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Σκέψου να βρίσκεσαι κολλημένος στην κίνηση σε κάποια κεντρική λεωφόρο της Αθήνας και ξαφνικά να γυρίζεις το κεφάλι σου αριστερά και να βλέπεις ένα αυτοκίνητο -χωρίς υπερβολή- αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Όπως για παράδειγμα μία McLaren Senna, ένα διαμάντι της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πιθανότατα και το πιο ακριβό, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς δρόμους. Μόλις 500 κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, φέροντας το όνομα του θρυλικού πιλότου της F1, Ayrton Senna, με ένα από αυτά να έχει Έλληνα ιδιοκτήτη (μέλος εφοπλιστικής οικογένειας) και να «κόβει» βόλτες κάποιες φορές στο κέντρο ή τα νότια της πρωτεύουσας.

@car_spotted_in_greece 🔥mclaren senna there is the only one in the whole Balkan 🇬🇷🇬🇷🔥 #superca #greece #fy ♬ Day in the Life - Central Cee

Κάπως έτσι, το πέτυχε και ο λογαριασμός @car_spotted_in_greece στο Tik Tok, o οποίος έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να ασχοληθήκαμε με το Chaos, το πρώτο ελληνικό hypercar, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, όμως είναι γεγονός πως στους ελληνικούς δρόμους υπάρχουν κι άλλα πολύ σπάνια αυτοκίνητα.

Άλλος ένας λογαριασμός στο Instagram, που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, ψάχνει όλα τα supercars της Ελλάδας, ο @greek_supercar_spotters έχει πετύχει μεταξύ άλλων στη Βουλιαγμένη μια Ferrari F8 Spider αξίας περίπου 300.000 ευρώ, μία λευκή Lamborghini Murcielago στο πάρκινγκ γνωστού μαγαζιού της παραλιακής, καθώς επίσης και μία Aston Martin DB11 αξίας 200.000 ευρώ στη Κηφισιά.

Την ίδια ακριβώς δουλειά, αλλά στη Θεσσαλονίκη κάνει ο λογαριασμός @carspotting.gr στο Instagram. Βλέπεις, δεν είναι μόνο η Αθήνα «πρωτεύουσα των ακριβών αυτοκινήτων», και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν πολλά κρυμμένα διαμαντάκια, τα οποία βγαίνουν συχνά για βόλτα στους δρόμους της πόλης.

Από Ford Mustang και Porsche 911 και Ferrari F430 Spider και Audi R8, οι θεσσαλονικιώτικοι δρόμοι έχουν γίνει το «σπίτι» αρκετών αυτοκινήτων, που για τους περισσότερους από εμάς, παραμένουν μακρινό όνειρο.

Tώρα, αν οι ελληνικοί δρόμοι είναι και ιδανικοί για τέτοια αυτοκίνητα, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!