Οι αγώνες sprint αρέσουν στους νέους

Κώστας Παστρίμας
Οι αγώνες sprint αρέσουν στους νέους
Ο Ντομενικάλι βλέπει αυξημένο ενδιαφέρον για το νέο φορμάτ από τις μικρότερες ηλικίες.

Οι αγώνες sprint, που γίνονται το Σάββατο και καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης στο GP της Κυριακής, έκαναν φέτος την εμφάνισή τους στη Formula 1 και έχουν γίνει δεκτοί με ανάμεικτα συναισθήματα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο τέτοιοι αγώνες, σε Σίλβερστον και Μόντσα, και πρόκειται να πραγματοποιηθεί άλλος ένας στο Ιντερλάγκος.

Αρκετός κόσμος, μαζί του και πολλοί οδηγοί, έχουν κατακρίνει την ιδέα των sprint αγώνων, σημειώνοντας ότι δεν προσφέρουν το συναρπαστικό θέαμα που αναμενόταν και ότι επηρεάζουν υπερβολικά τον τρόπο που δίνεται η pole position. Σημειώνουν επίσης ότι είναι τόσο «ανιαροί» που μειώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ωστόσο, ο Στέφανο Ντομενικάλι, που είναι ο CEO της Formula 1, δεν το βλέπει έτσι. Αντιθέτως, πιστεύει ότι αυτή η νέα μορφή αγώνα είναι πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους νεαρότερους τηλεθεατές. «Είναι εύκολο να είσαι αρνητικός και να μην αλλάζεις αλλά εμείς πηγαίνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί βλέπουμε παγκοσμίως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη νέα γενιά», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της F1.

Ο Ντομενικάλι επίσης εκφράζει την άποψη ότι ο λιγότερος χρόνος που έχουν οι ομάδες για ελεύθερες δοκιμές τα 3ήμερα που έχουμε αγώνες sprint είναι κάτι που βοηθά να έχουμε πιο απρόβλεπτους αγώνες την Κυριακή. «Από αθλητική σκοπιά, όσο λιγότερο χρόνο έχεις για ελεύθερες δοκιμές τόσο πιο απρόβλεπτη είναι η δράση στις κατατακτήριες και στον αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!