Η επένδυση «μαμούθ» της Aston Martin για το νέο εργοστάσιο

Η επένδυση «μαμούθ» της Aston Martin για το νέο εργοστάσιο
Η Aston Martin βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής του νέου εργοστασίου της στο Σίλβερστον, με τον ιδιοκτήτη της, Λόρενς Στρολ, να κάνει ακόμα μια μεγάλη επένδυση στην ομάδα της Formula 1.

H Aston Martin αγωνίζεται από φέτος στη Formula 1 με οδηγούς τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ. Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν με το όνομα Racing Point και νωρίτερα ως Force India, Spyker, Midland και Jordan. Ο Λόρενς Στρολ, πατέρας του Λανς Στρολ, αγόρασε το 2020 την αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin και έφερε το όνομα της βρετανικής φίρμας στη Formula 1. To σχέδιο του Στρολ για να κατακτήσει πρωτάθλημα η Aston Martin είναι μακροπρόθεσμο, με πρωταρχικό στόχο να έχει η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου για την αγωνιστική ομάδα.

Η επένδυση που θα γίνει στο Σίλβερστον εκτιμάται πως θα κοστίζει γύρω στα 200 εκατ. λίρες και θα καλύπτει έκταση της τάξεως των 37.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το σχέδιο προβλέπει νέες εγκαταστάσεις της αγωνιστικής ομάδας τελευταίας τεχνολογίας, νέα αεροδυναμική σήραγγα και προσομοιωτή. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Η πληρωμή της επένδυσης για το νέο εργοστάσιο της Aston Martin θα γίνει μέσω έκδοσης ομολόγων σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Τα ομόλογα ύψους 100 λιρών για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο κεφάλαιο θα εκδοθούν για μια περίοδο 5 ετών και θα έχουν απόδοση 7%.

Ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Λόρενς Στρολ δήλωσε. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα εκδώσουμε ομόλογα μέσω του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου για να συγκεντρώσουμε επιπλέον χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και την κατασκευή του νέου εργοστασίου για την ομάδα της Formula 1. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να προσφέρουμε στους επενδυτές μας, και κυρίως στους οπαδούς της Formula 1. Προσφέρουμε την ευκαιρία να γίνουν μέρος του ταξιδιού της Aston Martin Cognizant Formula 1 Team και να συμμετάσχουν στις τελικές φιλοδοξίες μας. Θέλουμε να πετύχουμε πρωτάθλημα».

H Aston Martin βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 με 61 βαθμούς.

Image credit: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!