Δυσκολεύεται ο Φερστάπεν στην Τουρκία

Κώστας Παστρίμας
Δυσκολεύεται ο Φερστάπεν στην Τουρκία
Ο Μαξ Φερατάπεν παραδέχεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον ίδιο και την ομάδα του στην Κωνσταντινούπολη.

Το GP Τουρκίας είναι η «χρυσή» ευκαιρία για τον Μαξ Φερστάπεν να ξαναπάρει το προβάδισμα στη βαθμολογία, αφού ο μεγάλος του αντίπαλος, Λούις Χάμιλτον, έχει πάρει ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση λόγω αλλαγής κινητήρα. Η Παρασκευή όμως δεν κύλησε όπως θα ήθελαν η Red Bull Racing και ο Ολλανδός οδηγός της.

Την ώρα που ο Χάμιλτον σημείωνε πολύ καλούς χρόνους και έπαιρνε την πρώτη θέση και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ο Φερστάπεν και οι μηχανικοί του δεν μπορούσαν να βρουν λύση στα προβλήματα με την ισορροπία του μονοθεσίου. Ιδιαίτερα στο FP2 ο Ολλανδός σημείωσε μόλις τον 5ο καλύτερο χρόνο και βρέθηκε πίσω από τον ομόσταβλό του, τον Σέρχιο Πέρεζ, κάτι που βλέπουμε πάρα πολύ σπάνια φέτος.

Ο Φερστάπεν μετά το τέλος του FP2 παραδέχτηκε ότι τα υπάρχουν ακόμα αρκετές δυσκολίες, παρά τις αλλαγές που επιχείρησε η ομάδα του: «Δοκιμάσαμε κάποια διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το FP1 αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε το FP1 ήταν καλό, οπότε ακόμα ψαχνόμαστε. Είναι διαφορετικά σε αυτήν την πίστα γιατί δεν έχουμε πολλά δεδομένα για αυτά τα αυτοκίνητα και φαίνεται ότι έχουμε μεγάλη νύχτα μπροστά μας για να βελτιωθούμε, γιατί σήμερα η ημέρα δεν ήταν από τις καλύτερες. Ελπίζουμε ότι θα βελτιωθούμε, αλλιώς τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, αλλά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε απόψε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!