Τι θα γίνει με τους αγώνες σπριντ το 2022;

Πάνος Σεϊτανίδης
Τι θα γίνει με τους αγώνες σπριντ το 2022;
Το κοινό είναι διχασμένο αλλά η Formula 1 φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις

Υπέρ της διατήρησης αλλά και της διεύρυνσης του αριθμού των Grand Prix της Formula 1 όπου θα έχουμε αγώνες σπριντ, τάχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του σπορ, Στέφανο Ντομενικάλι. Ο Ιταλός μίλησε για την ιδέα που εφαρμόζεται πειραματικά φέτος σε επιλεγμένους αγώνες, δίνοντας μία εικόνα σχετικά με το τι να περιμένουμε το 2022.

Θυμίζουμε πως αυτή τη μορφή αγωνιστικού τριημέρου, την έχουμε ήδη δει δύο φορές: στο Grand Prix Μ. Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστον και στο Grand Prix Ιταλίας στην πίστα της Μόντσα. Με την Παρασκευή να περιλαμβάνει την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και τις κατατακτήριες δοκιμές, το Σάββατο να έχουμε τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και τον αγώνα σπριντ που αναδεικνύει τον κάτοχο της pole position και το grid του μεγάλου αγώνα, της Κυριακής.

«Στην αρχή της σεζόν ανακοινώσαμε πως θα δοκιμάσουμε τρεις φορές φέτος αυτό το σύστημα, ώστε να βεβαιωθούμε πως είναι το σωστό πλάνο για το μέλλον. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων που έχουμε λάβει σχετικά, ήταν άκρως θετική. Οι promoters των αγώνων είναι πολύ χαρούμενοι, γιατί είναι κάτι νέο αλλά και σημαντικό για εκείνους, τόσο σε ότι αφορά στη δράση της Παρασκευής όσο και του Σαββατοκύριακου. Λαμβάνουμε αυτά τα θετικά σχόλια αλλά παράλληλα, λαμβάνουμε υπόψη και τα σχόλια όσων δεν τους αρέσει αυτή η μορφή του αγωνιστικού τριημέρου. Όμως σε γενικές γραμμές, ήταν απίστευτα επιτυχημένο», είπε ο Ντομενικάλι σε συνέτευξή του στο Sky Sports F1.

Stefano Domenicali

Είναι λοιπόν σαφές από τα λόγια του ισχυρού άνδρα του σπορ, πως οι αγώνες σπριντ θα διατηρηθούν το 2022, με τα πρώτα σενάρια να λένε πως αυτή τη μορφή αγωνιστικού τριημέρου θα τη δούμε σε επτά GP.

Μέχρι τότε, έχουμε μία ακόμα εφαρμογή του φέτος, που είναι προγραμματισμένη για το Grand Prix Βραζιλίας, στην πίστα Ιντερλάγκος το Σάο Πάολο. Εκεί, στις 12-14 Νοεμβρίου, διεξάγεται ο 19ος από τους 22 αγώνες της τρέχουσας σεζόν.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!