Αυτό είναι το Honda Type R του 2022 (pics)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτό είναι το Honda Type R του 2022 (pics)
To hot hatch της Honda βρίσκεται σε φάση εξέλιξης και προδιαθέτει για έντονες οδηγικές συγκινήσεις.

Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες του επόμενου Civic Type R, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο 2022. Έχοντας φυσικά το απαραίτητο τέτοια εποχή καμουφλάζ αφού οι Ιάπωνες δεν είναι διατεθειμένοι να αποκαλύψουν τα πάντα για το νέο τους «καυτό» μοντέλο.

Βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών εξέλιξης, μάλιστα όπως αποκάλυψαν οι Ιάπωνες, έχει μπροστά του εντατικά τεστ -που αλλού;- στη θρυλική παλιά πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, το Νόρντσλαϊφε, που αποτελεί άλλωστε το μόνιμο πεδίο δοκιμών όλων των μοντέλων επιδόσεων.

Τι βλέπουμε κάτω από το καμουφλάζ; Το hatchback επιδόσεων αλλάζει σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Γίνεται λιγότερο πομπώδες, με λιγότερες φιοριτούρες αλλά δίχως αυτό να στερεί τον άγριο χαρακτήρα του μοντέλου.

Το «πρόσωπό» του είναι εξίσου αν όχι περισσότερο επιθετικό αν και εκεί το καμουφλάζ κρύβει και κάποια πράγματα, όπως τους ενδεχόμενους αεραγωγούς στα άκρα του προφυλακτήρα. Πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 ενώ εμφανείς είναι και η κόκκινες δαγκάνες φρένων της Brembo.

Honda Civiv Type R

Όσο για την ουρά, εκεί έχουμε μεγάλη διαφοροποίηση αφού απλοποιήθηκε η αεροτομή και γενικά το σχέδιο δείχνει λιγότερο δραματικό. Διατηρούνται οι τρεις απολήξεις της εξάτμισης, μόνο που αυτή τη φορά η κεντρική είναι μεγαλύτερη.

Όσο για επιδόσεις, που ξέρουμε πως όταν μιλάμε για ένα τέτοιο μοντέλο ενδιαφέρουν περισσότερο κι από το περιτύλιγμα, η Honda τηρεί σιγή ιχθύος. Έχει επιβεβαιώσει πως το νέο Type R θα προσφέρεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο ενώ από εκεί και πέρα, γράφονται πολλά στο διαδίκτυο. Το πιθανότερο είναι να εφοδιάζεται με δίλιτρο κινητήρα απόδοσης κοντά στα 400 άλογα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!