Απίστευτο ατύχημα στη Moto3 στο Όστιν, από θαύμα γλίτωσαν οι αναβάτες (vid)

Κώστας Παστρίμας
Απίστευτο ατύχημα στη Moto3 στο Όστιν, από θαύμα γλίτωσαν οι αναβάτες (vid)
Ο αγώνας της Moto3 για το GP ΗΠΑ ατο Όστιν διακόπηκε δύο φορές λόγω σοβαρών πτώσεων.

Ο αγώνας της μικρότερης κατηγορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, της Moto3 στο Όστιν του Τέξας, ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακός, καθώς διακόπηκε δύο φορές λόγω σοβαρών πτώσεων κατά τη διάρκειά του. Η κόκκινη σημαία βγήκε για πρώτη φορά στον 8ο γύρο, όταν ο Φίλιπ Σάλατς είχε ένα άσχημο highside και έμεινε ξαπλωμένος στην πίστα. Αμέσως το ιατρικό επιτελείο πήγε κοντά στον νεαρό Τσέχο, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του αλλά μεταφέρθηκε επειγόντως στο Ιατρικό Κέντρο.

salac

Μετά τη διακοπή ο αγώνας ξαναξεκίνησε με τους αγωνοδίκες να ορίζουν ότι θα είχε διάρκεια 5 γύρων. Στον 3ο γύρο όμως μετά την εκκίνηση άλλο ένα τρομακτικό ατύχημα συνέβη. Στην πίσω ευθεία της πίστα τρεις αναβάτες έπεσαν με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα, όταν δύο από αυτούς είχαν επαφή, ο ένας έπεσε στην πίστα και άλλοι δύο εμβόλισαν την πεσμένη μοτοσικλέτα. Ευτυχώς, κανένας από τους αναβάτες δεν χτύπησε σε αυτήν την πολύ επικίνδυνη στιγμή. Οι αναβάτες που ενεπλάκησαν στο ατύχημα ήταν ο Αντρέα Μίνιο, Ο Τζέρεμι Αλκόμπα και ο πρωτοπόρος στη βα θμολογία του Πρωταθλήματος Πέδρο Ακόστα.

Ο αγώνας διακόπηκε για 2η φορά και ύστερα από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι δεν θα υπάρξει επανεκκίνηση. Νικητής ανακηρύχθηκε ο Ιφράν Γκεβάρα, που βρισκόταν στην πρώτη θέση πριν από την πρώτη διακοπή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!