MotoGP ΗΠΑ FP1: Ταχύτερος ο Μάρκεθ στο βρεγμένο Όστιν

MotoGP ΗΠΑ FP1: Ταχύτερος ο Μάρκεθ στο βρεγμένο Όστιν
Ο Μαρκ Μάρκεθ ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP ΗΠΑ στην κορυφή των χρόνων, όντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

To MotoGP επέστρεψε στις ΗΠΑ και την πίστα του Όστιν, με τον Μαρκ Μάρκεθ να είναι ο ταχύτερος αναβάτης μετά το FP1. Ο πίστα ήταν βρεγμένη καθ’όλη τη διάρκεια του 45λέπτου καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες από τα ξημερώματα στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια του FP1 δεν είχαμε την εμφάνιση της βροχής, όμως η πίστα δεν πρόλαβε να στεγνώσει. Μάλιστα, είχαμε μόλις μια πτώση από τον Τακάκι Νακαγκάμι στο τέλος της διαδικασίας.

Ο αναβάτης της Honda, Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1 με ταχύτερο χρόνο στο 2:15.872 στον 12ο από τους 15 γύρους που συμπλήρωσε. Πίσω του βρέθηκε η εργοστασιακή Ducati GP21 του Τζακ Μίλερ, με τον Αυστραλό να πιέζει στο τέλος, αλλά να μην καταφέρνει να περάσει τον Ισπανό. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν 0,167 δευτ. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Ζοάν Ζαρκό με την Pramac Ducati GP21, κάνοντας ταχύτερη προσωπική επίδοση την τελευταία στιγμή στο FP1 με χρόνο 2:16.039.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα είχε πολύ θετική εμφάνιση παίρνοντας την 4η θέση για την KTM. Πίσω του ήταν δύο ακόμα Honda, με τον Πολ Εσπαργκαρό να βρίσκεται μπροστά από τον Άλεξ Μάρκεθ. Ο Άλεξ Ρινς ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Suzuki στην 7η θέση, αλλά 1,1 δευτ. Μακριά από τον Μάρκεθ στα αποτελέσματα.

Ο Πέκο Μπανάια δεν ρίσκαρε στο FP1, όμως πρέπει να κάνει κάτι καλύτερο από την 8η θέση που κατέκτησε στη διαδικασία. Ο Ιταλός βρέθηκε μπροστά από τον Μπραντ Μπίντερ της KTM, ενώ την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσε ο Ίκερ Λεκουόνα. Ο Λούκα Μαρίνι ήταν αρκετά ανταγωνιστικός, μπροστά από τον πρωταθλητή Ζοάβ Μιρ με τη Suzuki. Στην 13η θέση ήταν ο Ντανίλο Πετρούτσι, ενώ 14ος ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia.

H Yamaha εύχεται να μην βρέξει για το υπόλοιπο τριήμερο, καθώς ταχύτερος αναβάτης της ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό στη 15η θέση και 2,2 δευτερόλεπτα μακριά από τον Μάρκεθ. Ο teammate του, Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν 17ος, ενώ οι Βαλεντίνο Ρόσι και Αντρέα Ντοβιτσιόσο έγραψαν απογοητευτικά περάσματα στο 2:19.668 και 2:20.556 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους ήταν οι Ενέα Μπαστιανίνι και Χόρχε Μαρτίν.

Το FP2 είναι προγραμματισμένο για τις 22:10 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP ΗΠΑ

gp ηπα fp1

Image credit: Michelin Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!