Συνεχίζουν στη Haas το 2022 οι Σουμάχερ και Μαζέπιν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Συνεχίζουν στη Haas το 2022 οι Σουμάχερ και Μαζέπιν
Οι Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους και θα αγωνίζονται για λογαριασμό της Haas και το 2022, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα.

Η Haas θα μπει στη νέα εποχή της Formula 1 το 2022 διατηρώντας το ίδιο οδηγικό δίδυμο με τη φετινή σεζόν. Οι Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους φέτος, που αποδείχθηκε χρονιά εκμάθησης. Το μονοθέσιο της αμερικανικής ομάδας είναι το πιο αργό στο φετινό grid, έχοντας σχεδόν μηδενικές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με το 2020.

Ο Σουμάχερ είναι οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari και έχει τη στήριξη της ιταλικής ομάδας στη Haas. Επιπλέον είναι σημαντικός εμπορικός παράγοντας για την ομάδα, καθώς προσελκύει αρκετούς χορηγούς. Από την άλλη ο Μαζέπιν έχει τη στήριξη της Uralkali, της εταιρείας που είναι ιδιοκτήτης ο πατέρας του και παίζει κυρίαρχο ρόλο στην παρουσία του στην ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν οι δύο οδηγοί της Haas είχαν αρκετά συμβάντα μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα κακό κλίμα μεταξύ τους στο εσωτερικό της ομάδας. Μάλιστα στους τελευταίους δύο αγώνες είχαν επαφή και οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ο επικεφαλής της Haas, Γκούνθερ Στάινερ, μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου των Σουμάχερ και Μαζέπιν. «Ξέραμε πως θέλαμε να συνεχίσουμε με τους ίδιους οδηγούς το 2022 και είμαι πολύ χαρούμενος να επισημοποιήσω πως οι Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την ομάδα της Haas στη Formula 1 και την επόμενη χρονιά. Φέτος είχαμε μια δύσκολη χρονιά, όμως τώρα κοιτάζουμε στο 2022 και έχουμε την αυτοπεποίθηση πως θα πάμε την ομάδα μπροστά, δίνοντας ένα ανταγωνιστικό πακέτο στον Μικ και στον Νικίτα».

Ο Σουμάχερ δήλωσε ενθουσιασμένος που θα συνεχίσει το ταξίδι του στη Formula 1 με τη Haas. «Ζω το όνειρό μου όντας οδηγός της Formula 1. Ο πρώτος χρόνος μαζί με τη Haas είναι συναρπαστικός και είμαι σίγουρος πως η εμπειρία μου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη του χρόνου. Ανυπομονώ να είμαι μέλος της ομάδας αυτής που δυναμώνει μέρα με τη μέρα και θα κάνω τα πάντα από τη μεριά μου ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία της Ferrari για την υποστήριξή της τα τελευταία χρόνια».

Ο Μαζέπιν από τη μεριά του θέλει να αντλήσει τα μέγιστα το 2022 στη δεύτερη σεζόν του στο σπορ. «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για την επόμενη χρονιά. Το νέο μονοθέσιο και η ευκαιρία που έχω με τη Haas F1 να γίνουμε μαζί καλύτεροι με κάνει να ανυπομονώ. Πιστεύω πως θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί του χρόνου».

Η Haas βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, έχοντας αποτύχει να σκοράρει βαθμούς στο 2021.

Image credit: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!