O νέος κινητήρας της Ferrari θα έχει αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα

O νέος κινητήρας της Ferrari θα έχει αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα
Η Ferrari βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφορικά με το πότε θα βάλει την αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος που ετοιμάζει, με τον επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, να αποκαλύπτει πως έχει βελτιωμένο υβριδικό σύστημα.

Πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, η Ferrari είχε γνωστοποιήσει το γεγονός πως ετοιμάζει μια αναβαθμισμένη έκδοση του φετινού κινητήρα της, την οποία θα έφερνε κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Το καταστροφικό 2020 ανάγκασε την ιταλική φίρμα να ανασχεδιάσει τη μονάδα ισχύος της, κάτι που την έφερε σε μειονεκτική θέση.

Για το 2021, η Ferrari κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά από τους κορυφαίους κινητήρες, όμως η βελτίωση δεν ήταν αρκετή ώστε να την καλύψει εξ'ολοκλήρου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και να επιστρέψει στα επίπεδα ισχύος του 2019.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, αποκάλυψε στο πλαίσιο του GP Ιταλίας πως η ομάδα του δεν γνωρίζει πότε θα φέρει το νέο κινητήρα. «Δουλεύουμε σκληρά να ετοιμάσουμε τον κινητήρα το συντομότερο δυνατό. Η σημαντική αλλαγή είναι στη τεχνολογία του υβριδικού συστήματος. Δεν είναι όμως μόνο ο παράγοντας εξέλιξης του συστήματος πάνω στους πάγκους δοκιμής και η αξιοπιστία τους. Είναι πολλοί διαφορετικοί τομείς που πρέπει να ολοκληρωθούν επιτυχώς. Προς το παρόν δεν έχουμε αποφασίσει σε ποιον αγώνα θα έρθει ο νέος κινητήρας. Θα είναι όσο νωρίτερα γίνεται γιατί όσο περισσότερο τον χρησιμοποιήσουμε φέτος, τότε θα έχει αντίκτυπο και το 2022. Οπότε ελπίζω να έρθει όσο πιο γρήγορα το ετοιμάσουμε».

Η Ferrari έχει στρέψει πλήρως την προσοχή της στο 2022, που στοχεύει να επιστρέψει στις νίκες και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Προς ώρας στο 2021 είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, 13,5 βαθμούς πίσω από τη McLaren.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!