Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το σοβαρό ατύχημα στον αγώνα καρτ στην Πάτρα

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το σοβαρό ατύχημα στον αγώνα καρτ στην Πάτρα
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο P.I.C.K. Πάτρας με ένα καρτ να πέφτει στους θετές και ένα 6χρονο αγόρι να είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το καρτ, ύστερα από σύγκρουση με άλλο, φαίνεται ότι πέρασε τα προστατευτικά κάγκελα και μια πινακίδα, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Στην πορεία του αυτή χτύπησε το μικρό αγόρι που βρισκόταν μάλλον σκαρφαλωμένο στα κάγκελα.

Ο αγώνας διακόπηκε άμεσα και στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο, που μετέφερε το τραυματισμένο παιδί στο νοσοκομείο.

Τι είναι το PICK Πάστρας

Το PICK Πάτρας είναι μια διοργάνωση που διεξάγεται τα τελευταία 13 χρόνια στους δρόμους της Πάτρας. Πρόκειται για αγώνες καρτ, με τους αγωνιζόμενους να χωρίζονται σε 5 κατηγορίες. Διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ακολουθεί τους κανονισμούς της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδια Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας) και διοργανώνεται από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πάτρας).

Οι διοργανωτές του PICK Πάτρας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

πελοπ

Φωτογραφία από το pelop.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!