MotoGP Αγίου Μαρίνου FP1: Ο Βινιάλες έκανε την έκπληξη

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP Αγίου Μαρίνου FP1: Ο Βινιάλες έκανε την έκπληξη
Ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αγίου Μαρίνου, με τη βροχή να πέφτει δυνατά στο τέλος της.

Το GP Αγίου Μαρίνου ξεκίνησε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, με τον Μάβερικ Βινιάλες να ολοκληρώνει στην κορυφή των χρόνων στο FP1. O Ισπανός αναβάτης της Aprilia εξέπληξε τους πάντες και με τη βοήθεια της βροχής στα τελευταία 10 λεπτά παρέμεινε 1ος.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει τα δικά του παιχνίδια, μιας και η πρόβλεψη κάνει λόγο για εμφάνιση της βροχής καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, η ενταση της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι αναβάτες είχαν μεγάλο πρόβλημα με την ορατότητα.

Ο Βινιάλες σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:32.666 και πήρε την 1η θέση στο FP1. Το γεγονός πως πραγματοποίησε δοκιμές με τη μοτοσικλέτα στην πίστα αυτή πρόσφατα, τον βοήθησε ιδιαίτερα, αλλά ο ίδιος θέλει στοχεύει σε ένα δυνατό αποτέλεσμα την Κυριακή. Στη 2η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Ζοάν Μιρ της Suzuki, o οποίος ήταν 0,080 δευτ. μακριά από το χρόνο του Βινιάλες. Μάλιστα, μαζί με τον teammate του βγήκαν με βρόχινα ελαστικά στην πίστα για τα τελευταία λεπτά. Στην 3η θέση της διαδικασίας ολοκλήρωσε ο Πέκο Μπανάια με την Ducati, με καλύτερο χρόνο στο 1:32.801.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Τζακ Μίλερ με τη δεύτερη εργοστασιακή GP21, μπροστά από τον Άλεξ Ρινς, που ξεκίνησε επίσης θετικά το τριήμερο. Ο Πολ Εσπαργκαρό με την εργοστασιακή Honda έγραψε το 1:33.019 και βρέθηκε στην 6η θέση.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Yamaha στην 7η θέση με χρόνο στο 1:33.024. Ο Stefan Bradl που πραγματοποιεί έκτακτη συμμετοχή στον αγώνα ήταν 8ος μπροστά από τον Μάρκ Μάρκεθ, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Αλέις Εσπαργκαρό. Ενδεικτικό των μικρών διαφορών, οι παραπάνω αναβάτες είχαν διαφορά μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο.

Ο Ζοάν Ζαρκό ήταν 11ος μπροστά από τον Ενέα Μπαστιανίνι, ενώ πίσω του ακολούθησαν οι Τακάκι Νακαγκάμι, Χόρχε Μαρτίν και ο δεύτερος αναβάτης που κάνει έκτακτη συμμετοχή, Μικέλε Πίρο. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι στην επιστροφή του μετά από τον τραυματισμό στο γόνατο ήταν στη 16η θέση, 0,9 δευτ. μακριά από την κορυφή.

Η ταχύτερη KTM ήταν του Ίκερ Λεκουόνα στη 17η θέση της κατάταξης, με τις υπόλοιπες τρεις μοτοσυκλέτες του αυστριακού κατασκευαστή να είναι στις θέσεις 20, 21 και 22, πίσω από τον Βαλεντίνο Ρόσι. Στις τελευταίες δύο θέσεις είχαμε τους Λούκα Μαρίνι και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο που έκανε την επιστροφή του στο MotoGP για λογαριασμό της Petrona SRT Yamaha.

Η δράση για το GP Αγίου Μαρίνου συνεχίζεται στις 15:10 ώρα Ελλάδος με το FP2. Μην χάσετε τα LIVE του Gazzetta στις κατατακτήριες και στον Αγώνα.

Αποτελέσματα FP1 GP Αγίου Μαρίνου

MotoGP Misano

Image credit: Michelin Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!