Ο Ρικάρντο πίστευε πως δύσκολα θα έχανε τη νίκη στη Μόντσα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Ρικάρντο πίστευε πως δύσκολα θα έχανε τη νίκη στη Μόντσα
Ο Ντάνιελ Ρικάρντο πιστεύει πως δεν θα έχανε τη νίκη στο GP Ιταλίας, ακόμα κι αν οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν δεν είχαν σύγκρουση.

Τo GP Ιταλίας ήταν ο δεύτερος αγώνας στο 2021, που οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν είχαν επαφή μαχόμενοι για την 3η θέση. Ως αποτέλεσμα βρέθηκαν εκτός αγώνα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ντάνιελ Ρικάρντο να φτάσει στην πρώτη του νίκη στη Formula 1 μετά το GP Μονακό το 2018, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Μάλιστα, ο Λάντο Νόρις ολοκλήρωσε το 1-2 για τη McLaren, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη από το 2012.

Ο Αυστραλός οδηγός έκανε εκπληκτική εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος του. Στο πρώτο μισό άντεξε στην πίεση του Μαξ Φερστάπεν, ενώ μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας είχε καλύτερο ρυθμό από τον teammate του, κάνοντας μάλιστα τον ταχύτερο πέρασμα στον τελευταίο γύρο.

Παρά το γεγονός πως είχε πίσω του ένα καλύτερο μονοθέσιο, ο Ρικάρντο ήξερε πως δεν θα έχανε τη θέση εάν δεν έκανε λάθος. «Υπήρξαν ορισμένες στιγμές που είχε πλησιάσει πολύ, αλλά ποτέ δεν αμύνθηκα ιδιαίτερα. Ήταν κοντά μου, αλλά ήξερα πως αν δεν έκανα λάθος δεν θα με περνούσε. Εκτός αν έκανε κάποιου είδους προσευχή. Η μόνη στιγμή που ένιωσα ευάλωτος ήταν πριν το pit-stop, όπου τα ελαστικά έχαναν απόδοση. Όταν μπήκα για αλλαγή ελαστικών, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, οπότε ήμασταν στην ίδια θέση. Όταν επέστρεψα και ήμουν μπροστά είπα στον εαυτό μου: "Eντάξει το’χεις. Εάν δεν συμβεί κάτι, θα κερδίσεις τον αγώνα". Πίστευα από ένα σημείο κι έπειτα πως έπρεπε να μου πάρουν τη νίκη για να χάσω», δήλωσε μετά τον αγώνα.

Ο Ρικάρντο πιστεύει πως η πίστα της Μόντσα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόδοση της McLaren, καθώς οι μεγάλες ευθείες ευνοούν τα χαρακτηριστικά της MCL35M. «Η πίστα αυτή μας ευνόησε. Πέρυσι συνέβη το ίδιο. Γνώριζα ερχόμενος στο τριήμερο πως θα ήμασταν δυνατοί και είχα αυτοπεποίθηση. Πάντα λάτρευα την πίστα και πάντα διασκέδαζα την οδήγηση εδώ. Ένιωσα αμέσως καλά με το μονοθέσιο. Επιπλέον, όταν ήμουν τόσο κοντά στην κορυφή την Παρασκευή με έκανε να θυμώσω πολύ. Νομίζω πως αυτό το χρησιμοποίησα υπέρ μου στο υπόλοιπο τριήμερο».

Η McLaren με το 1-2 στο GP Ιταλίας πέρασε εκ νέου στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και έχει προβάδισμα 13,5 βαθμών από τη Ferrari.

Image credit: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!