ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αποκλείστηκε ο Ροσέλ, νικητής της WRC3

Κώστας Παστρίμας
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αποκλείστηκε ο Ροσέλ, νικητής της WRC3
O Γάλλος Γιοάν Ροσέλ έχασε τη νίκη στην κατηγορία WRC3 λόγω τεχνικής παράβασης, νέος νικητής ο Καγετάνοβιτς.

Ο Γιοάν Ροσέλ που κέρδισε στην κατηγορία WRC3, αποκλείστηκε από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς στον τελικό τεχνικό έλεγχο το βάρος του μπροστινού υποπλαισίου του Citroën C3 μετρήθηκε στα 12950 γρ. - το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος με ανοχή είναι 12857,25 γρ.

Το υποπλαίσιο στο αυτοκίνητο του Ροσέλ είχε προηγουμένως βρεθεί υπέρβαρο στο Ράλλυ της Σαρδηνίας τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ στη Citroën Racing, εκ των οποίων τα 15.000 ευρώ ανεστάλησαν χωρίς περαιτέρω παραβίαση παρόμοιας φύσης πριν από το τέλος της σεζόν.

Ο Ρόσελ εξέδωσε κοινοποίηση της πρόθεσής του να ασκήσει έφεση και το ζήτημα θα επιλυθεί σε μελλοντική ακρόαση εντός των προσεχών εβδομάδων.

Πέραν των παραπάνω, η Citroën Racing τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε παρατυπία στους πίσω ανεμιστήρες ψύξης φρένων στο αυτοκίνητο του Rossel. Τα. 25.000 ευρώ του προστίμου ανεστάλησαν χωρίς περαιτέρω παράβαση παρόμοιου χαρακτήρα εντός 12 μηνών.

Κατόπιν αυτών, και έως ότου εκδικαστεί η έφεση, νικητές στην κατηγορία WRC3 είναι οι Καγετάν Καγετάνοβιτς – Μαρσέλ Σκεπάνιακ (Skoda Fabia Evo).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!