Ράλι Ακρόπολις: ο καιρός εμπόδισε τις πρωινές αναγνωρίσεις

Κώστας Παστρίμας
Ράλι Ακρόπολις: ο καιρός εμπόδισε τις πρωινές αναγνωρίσεις
Οι αναγνωρίσεις των Ειδικών Διαδρομών της δεύτερης μέρας του αγώνα μετατέθηκαν για αργότερα λόγω ομίχλης.

Το πρωί της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις στις Ειδικές Διαδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Σαββάτου για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Συγκεκριμένα, τα πληρώματα με Προτεραιότητα 1 θα έκαναν το πρώτο πέρασμα από τις ΕΔ 7/11 (Παύλιανη), ΕΔ8 (Γραβιά), ΕΔ 9 (Βωξίτες) και ΕΔ 10/12 (Ελευθεροχώρι).

Όταν όμως έφτασαν στις 7 το πρωί στην Παύλιανη συνάντησαν πυκνή ομίχλη, που δεν τους επέτρεπε λόγω πολύ χαμηλής ορατότητας να πραγματοποιήσουν το δεύτερο πέρασμα. Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές οδήγησαν τα πληρώματα στην επόμενη ΕΔ, στη Γραβιά, και έδωσαν παράταση στο πρόγραμμα της ημέρας μέχρι τις 4 μ.μ. για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν και το δεύτερο πέρασμά τους.

Ένα άλλο πρόβλημα που συνάντησαν τα πληρώματα στην ΕΔ 10/12 (Ελευθεροχώρι) ήταν η παχιά λάσπη που είχε δημιουργηθεί από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Τα αυτοκίνητα των αναγνωρίσεων δυσκολεύτηκαν αρκετά να κινηθούν στη λασπωμένη διαδρομή.

Από τους αγωνοδίκες εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με την τροποποίηση του προγράμματος των αναγνωρίσεων.

«Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης του Αλυτάρχη Νο4 και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του πρώτου περάσματος της Ειδικής Διαδρομής 7/11 για το 1ο γκρουπ, οι αγωνιζόμενοι ενημερώνονται ότι το πρόγραμμα για το δεύτερο πέρασμα της συγκεκριμένης ειδικής παρατείνεται μέχρι τις 16:00.

Επίσης σημειώνεται ότι την ώρα που το 1ο γκρουπ θα κατευθύνεται προς την Ειδική Διαδρομή 7 για το δεύτερο πέρασμά του, οι αγωνιζόμενοι του 2 ου γκρουπ δεν θα έχουν τελειώσει το δικό τους πρόγραμμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!